Alb-violeţii au fost la câteva secunde distanţă de o nouă victorie în deplasare. Jocul din etapa a XIV-a a Ligii 2 dintre Aerostar Bacău şi Politehnica Timişoara s-a încheiat însă la egalitate, scor 2-2, după ce gazdele, cu om în plus mai bine de jumătate de oră din meci, au reuşit să marcheze în minutul 90+4!

Politehnica a început bine partida din Moldova, având posesie superioară şi acţiuni periculoase la poarta lui Cebotari. Scorul a fost deschis în minutul 27, la o fază la care Petre Ivanovici a recuperat balonul în careul advers şi a centrat la colţul scurt, de unde Ioan Mera a deviat în poartă. Tot echipa noatră a avut mai mult iniţiativa în continuare şi acest aspect s-a reliefat şi pe tabelă din minutul 54. Acelaşi Ivanovici a primit o minge peste defensiva adversă, a avansat până în careul advers şi după un scurt dribling pe interior a înscris cu un şut plasat la colţul lung pentru 2-0.

Situaţia punctelor părea aproape rezolvată de către alb-violeţi, dar patru minute mai târziu, la o fază la care Plazonja a introdus mingea în plasă, arbitrul Cristina Trandafir a considerat că se impune acordarea celui de-al doilea cartonaş galben şi implicit cel roşu lui Mircea Axente, pentru un fault al atacantului asupra lui Ardei. Jucătorii pregătiţi de Dan Alexa au trecut fără probleme peste primele minute de inferioritate numerică. Mai mult, Scutaru (min. 68) a fost aproape de un nou gol în contul echipei noastre. Aerostar a revenit însă în joc în minutul 83, când Horia Ilie a reluat din careu sub bara transversală. Iar apoi, înainte de intrarea în minutul 90+5, o lovitură liberă respinsă greşit a fost reluată din marginea careului în plasă de către Alexandru Cristian Zaharia.

La puţin timp după reluarea jocului s-a auzit şi fluierul final, care a consfinţit rezultatul de egalitate. Alb-violeţii rămân astfel pe poziţia secundă a clasamentului, cu 24 de puncte din 13 jocuri. Pentru Politehnica urmează un nou meci important peste doar patru zile cu U Craiova 1948, sâmbătă, de la ora 13.15, în 16-imile Cupei României, pe arena „Ion Oblemenco”.

Aerostar Bacău: Cebotari – Ardei **, I. Chirilă, Bobaru * – Alecsandru, H. Ilie, P. Popescu, Vraciu (cpt.) – V. Mihalcea (61, Al. Cr. Zaharia), Corban (46, Burlacu), Danale (46, Manole; 66, An. Gavrilă). Pe bancă: Petrișor – Al. Iul. Zaharia, Oteliță, Belciu **, Bobârnac *. Antrenor: Daniel Munteanu

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – D. Radu **, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Munteanu, D. Codrea, Ignea, Ivanovici (86, S. Popovici) – Plazonja (90+3 B. Vasile), Axente. Pe bancă: Deronja – Jurj *, Casado, A. Manea, R. Toader **, D. Andrei **, S. Iosif **. Antrenor: Dan Alexa

*jucători U20 / **jucători U18