Emilly da Silva Scaramelo s-a alăturat Politehnicii Timișoara cu trei zile înainte să înceapă sezonul 2023/2024. Aceasta are 12 apariții în tricoul alb-violet, bifând 815 minute și marcând două goluri. Înainte de revenirea în România pentru a doua parte a sezonului, ne-a oferit un scurt interviu:

Cum ai început să joci fotbal?
Sunt pasionată de fotbal de când mă știu, am început să joc cu băieții la 5 ani. Mai mult mă jucam cu frații mei. După o perioadă petrecută la școală în care jucam de distracție, am fost evaluată de câteva cluburi și așa am ajuns să practic la alt nivel.

Cum ți se pare fotbalul românesc comparativ cu cel din Brazilia?
Stilul de joc mi se pare diferit, la noi este mai liber, în timp ce în România și Europa este foarte organizat.

Vii dintr-o țară cu o cultură diferită, cum te-ai adaptat în România?
Încă sunt în proces de acomodare, dar mă simt mult mai confortabil acum. M-am obișnuit cu fusul orar, dar încă mă lovesc de bariera lingvistică și mâncarea este diferită. Ușor-ușor îmbunătățesc și aceste aspecte.

Cine este modelul tău în fotbal?
Îl admir foarte mult pe Messi, poate spre surprinderea unora, având în vedere rivalitatea între Brazilia și Argentina. Iar din Brazilia, îi am ca model pe Vinicius Jr și Neymar.

Care este cel mai frumos moment trăit în 2023?
Câștigarea titlului cu Pinda SC și venirea în România la chiar câteva zile după. Pasul către Europa îl consider unul important.

Ce îți dorești pentru 2024?
Să muncesc mult pentru a crește din punct de vedere fotbalistic, să dezvolt ceea ce îmi lipsește. Vreau să fiu campioană cu Poli, vreau să mă acomodez 100%, să ajut echipa cu goluri și pase decisive.