Politehnica Timişoara a pierdut duelul ultimelor două clasate, cu Metaloglobus Bucureşti, scor 1-2 (0-1), din etapa a XIV-a a Ligii 2. Singurul gol al echipei noastre a fost marcat de Adrian Zaluschi, din lovitură de pedeapsă.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 11 prin Huiban, care a şutat din întoarcere din interiorul careului. Repriza secundă a început cu o şansă importantă de gol pentru Fatjon Celani, atacantul aflat la debut în tricoul alb-violet a pătruns uşor în unghi şi a trimis periculos în faţa porţii, dar balonul nu a fost ajuns de Benzar la bara a doua.

În minutul 74 Germinio a respins un balon destinat lui Zukanovic, aflat în spatele său. Arbitrul Florin Mazilu a considerat că fundaşul nostru a lovit cu braţul şi a dictat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost concretizată de acelaşi Huiban. Peste doar două minute Zaluschi a preluat în careul advers şi a fost lovit cu piciorul sus de Gheorghe. Din nou penalty, din care Adrian Zaluschi a făcut 1-2 şi a mai oferit speranţe la obţinerea a măcar un punct. Din păcate nu s-a mai întâmplat nimic notabil în ultimele minute iar Poli rămâne pe ultimul loc, cu doar opt puncte contabilizate, la patru distanţă de următoarele clasate.

Urmează un weekend fără jocuri în Liga 2 (pauză internaţională). Peste două săptămâni Politehnica va juca pe terenul celor de la CSM Slatina.

Tot în jocul de azi a debutat la alb-violeţi jucătorul grec de profil defensiv – Angelos Karatasios.

Politehnica: Murariu – A. Mada (71, Olariu), Bocşan, Germinio, Taub – Ignea, Pană (74, Zaluschi) – D. Radu, Milea (46, Celani), Benzar (65, Oanea) – P. Popescu (74, Karatasios). Antrenor: Octavian Benga.

Metaloglobus: Gavrilaş (46, Nedelcovici) – Goge (78, Pătlăgică), Chatziterzoglou, Caramalău (cpt.), Sava (63, Neacşu) – Liş (78, A. Sîrbu), Al. Gheorghe, Chiorean, Sin (68, Zakir) – Huiban, Zukanovic. Antrenor: Eusebiu Tudor.

„O nouă înfrângere, pe două greşeli. La primul gol, dintr-un aut de margine, pe care l-am repetat de două zile, deci, prevedeam că Sava, fundaşul lor stânga, aruncă foarte mult, şi chiar am repetat la antrenamente. Nu pot să înţeleg de ce în acel moment jucătorii nu au reacţionat sau greşesc, pentru că meci de meci se fac greşeli copilăreşti. Golul 2, un penalty, sincer să fiu, probabil că a fost. Nu are ce să caute cotul acolo şi le-am făcut cadou un penalty. Deci două goluri oferite cadou, ca în marea majoritate a jocurilor. Chiar dacă nu este Crăciunul noi tot facem cadouri. Dar trebuie să declar că sunt nemulţumit şi de jocul echipei pe plan ofensiv, pentru că le-am cerut altceva. Am lucrat la partea mentală săptămâna asta, foarte mult, pentru că au fost foarte picaţi psihic, pentru că au fost certaţi de suporteri. Doi la mână, golul luat în minutul 92 te afectează. Se pare că pe unii nu am reuşit, deşi cred că în general mă pricep la această parte mentală şi reuşesc să motivez mai mult decât trebuie jucătorii. Concluzia e că unii jucători atâtat pot, atât mental, atât tehnic, pentru că nu ai cum să dai gol când greşeşti pase simple fără adversitate, când nu eşti sub presiune, deci avem şi probleme tehnice, pe care le-am ştiut. Un rezultat care ne dezamăgeşte (…)”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

„Pentru noi toate jocurile sunt sub presiune. Nu a fost niciun meci special aici, ne aflăm într-o zonă deloc bună pentru echipa noastră. Nu am rezolvat nimic cu această victorie, mai avem încă două meciuri din care trebuie să luăm şase puncte, pentru că obiectivul nostru este de a scăpa de la retrogradare. Ca să o eviţi, trebuie să iei puncte. Astăzi a fost un meci de şase puncte. Poli Timişoara, deşi e pe ultimul loc, nu au o echipă rea deloc, din punctul meu de vedere defensiv mi-a fost teamă de acest joc. Pentru că e o echipă care se apără grupat, care se vede că lucrează la antrenamente, dar important e că am reuşit să câştigăm, ne-am impus jocul şi asta a făcut diferenţa, cred că e o victorie importantă. Până la urmă am fost lanternă şi noi, ne respectăm adversarii, poate să fie lanterna roşie orice echipă, importante sunt punctele pe care trebuie să le luăm. Respectăm Timişoara, este un oraş mare, o echipă care după părerea mea ar trebui să fie în prima ligă (…)”, Eusebiu Tudor, antrenor Metaloglobus

Foto: Leczki Jozsi