Politehnica Timișoara are parte de o deplasare extrem de dificilă în etapa a 7-a a campionatului. Alb-violeții vor evolua, sâmbătă după-amiază, pe terenul revelației AFC Hermannstadt, grupare ce s-a instalat în fotoliul de lider după victoria de săptămâna trecută, de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul formației timișorene, Bogdan Andone, admite că s-ar mulțumi și cu un punct de pe malul Cibinului, considerând că trupa pregătită de timișoreanul Pelici e principala favorită la accederea în Liga I.

„Un meci dificil, întâlnim o echipă bună a campionatului, care a câștigat cinci meciuri din șase și, drept dovadă, ocupă prima poziție. Hermannstadt are un lot foarte puternic, un antrenor foarte bun, susținere totală din partea orașului, suporteri mulți la fiecare meci acasă… Mai avem două zile să ne pregătim pentru acest meci, avem și noi atuurile noastre și sper să facem sâmbătă un meci bun și să scoatem un rezultat pozitiv”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul polist nu consideră că prezența celor de la Hermannstadt în fotoliul de lider după șase etape poate fi considerată o surpriză.

„Eu spun că e principala candidată la promovare. Am spus-o de la începutul campionatului, când am văzut ce transferuri s-au făcut acolo. Îl cunosc foarte bine pe Alex Pelici, un antrenor foarte bun, care cunoaște foarte bine campionatul Ligii a II-a și și-a adus acolo jucătorii de care a avut nevoie, jucători cu care a mai lucrat”,consideră Andone, care admite că, în aceste condiții, nu ar fi de lepădat nici o remiză pe „Municipalul” din Sibiu. „Am mai spus-o, fiecare meci îl vom aborda la victorie. Asta nu înseamnă că dacă vom aborda meciul ofensiv e neapărat să câștigăm sau dacă jucăm defensiv, e musai să pierdem. Noi trebuie să jucăm cu ideile noastre, cu tactica noastră și să scoatem maximum din fiecare meci. Ne-ar mulțumi și un punct, bineînțeles, pentru că e un meci dificil”, a mai spus Andone.

La meciul de la Sibiu va lipsi doar Alin Ignea, accidentat din prima etapă, de la meciul cu Dacia Unirea Brăila. În schimb, tehnicianul alb-violeților așteaptă rezolvarea situației lui Borislav Topic, fundașul sârb care se pregătește de mai bine de o lună alături de echipă, dar nu poate fi legitimat din cauza timpului lung de așteptare la Serviciul de Imigrări.

„Din păcate, am mai spus-o, birocrația nu ne avantajează deloc pentru a legitima jucători… Nici nu știu ce să mai spun. Topic se antrenează cu echipa, din punctul meu de vedere, e pregătit oricând să intre în teren. Așteptăm să se rezolve problema cu actele, pentru a ne putea folosi de el”, a afirmat Bogdan Andone.

Partida AFC Hermannstadt – Politehnica Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 16:00, și va încheia etapa a 7-a a ligii secunde. Partida va fi televizată de Digi Sport.