Politehnica Timișoara a încheiat un sezon cum nu vrem să mai vedem vreodată. În ultima etapă de Liga a II-a, alb-violeții au cedat la scor, 0-5 pe teren propriu, în fața Metaloglobusului din Capitală.

Doi dintre arbitrii partidei, centralul Andrei Țiţii și asistentul Constantin Cantemir, aflați la ultimul meci în acest eșalon, au primit plachete din partea lui Nicolae Grigorescu, fostul celebru arbitru asistent.

S-a ținut un moment de reculegere în memoria marelui polist Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei, stins din viață ieri, la doar 54 de ani.

Fanii din ”Peluza Sud” și-au încurajat permanent echipa, au arborat mai multe bannere cu mesaje sugestive și s-au sărbătorit 10 ani de la înființarea grupării ”Frenetic”. Plus un superb show pirotehnic.

Paul Codrea a început din nou în acel inedit 3-4-2-1, cu Marincu jucător de bandă stângă. Prima repriză s-a încheiat fără gol, după o prestație bună de ambele părți, cu câteva ocazii de gol.

Scorul l-a deschis Honciu (52), din lovitură liberă executată perfect, mingea lovind bara și intrând în plasă. Peste doar patru minute, în urma unui corner, Neacșu șutează din marginea careului și majorează avantajul. În minutul 73, o fază superbă a lui Zakir este continuată de juniorul Liș, care finalizează din careu, la colțul lung. 0-3, zarurile erau definitiv aruncate. Peste încă un minut, Zukanovic duce scorul la 4-0, cu un șut din careu. Tot el reușește ”dubla”, cu trei minute înainte de final, gol din careul mic.

Poli și-a luat rămas bun de la Alin Ignea, veteranul lotului, introdus pe parcurs, care și-a anunțat plecarea de la club înaintea acestei etape. Antrenorul Codrea le-a oferit șansa debutului în Liga a II-a lui Marco Lazăr și Bogdan Bratu, ambii de la grupa de juniori n. 2007, în timp ce alți doi juniori, Balica și Macovei, au rămas pe bancă.

Metaloglobus va merge la baraj, deoarece Slatina a învins pe Baia Mare.

Politehnica: D. Moldovan – Vlaicu (77, M. Lazăr), Porumb (60, Ignea), Taub – D. Radu, T. Călin, Târșa (68, E. Adam), Marincu – Gîdea, Bîrnoi (60, M. Oprea) – Gavra (c) (68, B. Bratu). Rezerve: Balica – Macovei. Antrenor: Paul Codrea

Metaloglobus: Gavrilaș (c) – Neacșu (75, Milea), Dima (54, Caramalău), Chatziterzoglou, A. Olaru (75, Goge) – Liș (81, Ad. Sârbu), Al. Gheorghe, Honciu, Zakir – Zukanovic, Huiban (46, A. Sava). Rezerve: Nedelcovici – A. Răuță, Cazan, Ciuciulete. Antrenor: Eusebiu Tudor

Dacă, într-adevăr, ne mai pasă și mai vrem ceva de la fotbalul timișorean, în 25 mai ne vedem cu toții în Piața Victoriei!

După meci, Paul Codrea a declarat:

”Foarte drastică înfrângere, ne pare foarte rău, sincer nu mă aşteptam, după prima repriză în care meciul a fost foarte echilbrat, poate chiar am condus noi puţin jocul. Nu mă aşteptam în repriza a doua. Din păcate au venit golurile alea cu execuţii, prima foarte frumoasă, a doua, cu puţină şansă, poate o greşeală a noastră. Şi acolo din păcate băieţii au cedat mental din păcate. Ne pare rău, ne cerem scuze, dar cred că băieţii atât au putut ei în momentul acesta, atât au dat, nu am ce să le reproşez.

Mă bucur lucrul acesta, dar şi băieţii seniori care au jucat merită felicitaţi. Au lucrat lunile astea în nişte condiţii foarte grele, cu presiune tot timpul, nu-i uşor să joci la echipa de pe ultimul loc. Ei au venit în iarnă mulţi dintre ei. Nu cred că sunt ei vinovaţi de ce s-a întâmplat acum. Ce o să facem de acum încolo, ăsta-i lucrul cel mai important. Dacă reuşim să creăm o echipă bună şi să construim ceva mai pe termen lung. Că aşa vedem că nu e reţeta perfectă.

Cred că după al doilea am căzut, după primul a venit repede al doilea, dacă nu venea eram în meci. Dar s-a schimbat totul după al doilea gol şi s-a văzut că pe final deja nu mai eram echipă. Eram 11 băieţi îmbrăcaţi în acelaşi tricou, dar nu eram echipă.

Din ce ni s-a comunicat, da, sunt resurse financiare, dar vedeţi că e greu să atragi fotbalişti buni la Liga 3, pentru că nu putem compara cu salariile de la Liga 2, unde ai echipe ca şi Metaloglobus, ca şi Chiajna, finanţate de primării… Scopul nostru e să facem o echipă cât mai bun, să stăm cât mai puţin în Liga 3. Să valorificăm tinerii noştri pe care-i avem în academie. Să fie titulari ficşi, să nu intre aşa sporadic şi eu zic că sunt câţiva. Marincu de exemplu mi-a plăcut, a jucat azi fundaş stânga, s-a descurcat destul de bine. Vlaicu a devenit o certitudine, acum bineînţeles ei sunt copii, Vlaicu are 16 ani, Marincu 17, a intrat Marco Lazăr 15 ani. Ce să le cerem lor? Să ne câştige meciurile. Ideea e că avem viitor bun în faţă, dacă avem răbdare şi suporterii ne înţeleg puţin, eu zic că dacă avem linişte o să construim frumos… Aceştia suntem în momentul actual, lumea trebuie să înţeleagă că am dus-o greu în ultima perioadă, s-au şi accidentat Bocşan şi Oanea, a plecat Onni şi cu Milos, am rămas în nouă seniori la antrenamente, dar nu ne-am plâns de asta. Dimpotrivă, am văzut o oportunitate pentru tineri şi am încercat să o valorificăm. Eu zic că doi tineri au rămas titulari ficşi, Vlaicu şi Marincu şi-au câştigat locul. Mada şi Boariu, suspendaţi pentru că au luat roşu la juniori. Murariu o să stea o săptămână, aşteptăm de la doctor verdictul. Mai rămânem în mişcare până spre sfârşitul lunii. Bineînţeles o să rărim puţin ritmul antrenamentelor, pentru că nu mai avem scop. Dar vacanţa e mult prea mare, patru luni, nu putem să le dăm atât”.