Pandemia ne-a afectat pe toţi. Alb-violeţii nu au mai putut intra pe gazon. Iar afacerile multora dintre susţinătorii noştri şi nu numai au fost suspendate sau închise parțial.

De aceea am hotărât să punem la bătaie un pachet de promovare Silver pentru un business timișorean afectat de pandemie. Acest lucru presupune, printre alte beneficii, ca logo-ul afacerii să fie prezent pe șortul de joc al ”Băieților în ghete” în noul sezon. Pentru asta am invitat suporterii să ne trimită poveștile lor, urmând ca ele să fie votate de către voi! Așteptăm în continuare poveștile voastre pe contact@sspolitehnica.ro, în timp ce facem cunoștință cu Florin:

Florin Chindea

”Am înțeles că dacă rămân singur, izolat de o echipă, nu voi ajunge departe …”

Deși am o mică afacere, această poveste nu e despre afaceri. E despre a porni de jos și a urca indiferent de greutăți. E despre luptă, înfrângeri, victorii, supraviețuire și perseverență…

Ţi-e frică de schimbare? Te deranjează schimbarea?

Ai vrea ca totul să rămână cum era anul trecut? Ei bine, în acest caz, este posibil să nu evoluezi…

Să mă prezint: Florin Chindea – 1983, apar şi eu pe lume. Urmează etapele clasice de copilărie, şcoală, socializare dar cel mai important… beţivan de prin clasa a 7-a, băut de la Săniuţa până la Absinth. Între 2004 și 2007 membru al trupei de poezie contemporana M.a.a.T. În acea perioadă am apărut în MTV Magazine, am avut concerte alături de Verita Saga, apariţii pe compilaţii alături de nume grele ale hip-hop-ului românesc precum R.A.C.L.A, Ad Litteram şi alţii, sesiuni de freestyle alături de Pacha Man în Timişoara. După aceea, pierdut în timp, diferite job-uri, de la montat scene, lumini, sunet pentru evenimente prin ţară, la împărţit fluturaşi la semafor sau introdus aununţuri pentru Publi Tim, ca o dactilografă, doar că pe PC, pe salarii sub 700 Lei.

Ulterior, mi-am dat demisia de la Publi Tim pentru a mă pregăti pentru Institutul Naţional al Magistraturii… După 3 ani în care am picat toate examenele, cu gânduri serioase de genul: „Dacă mă sinucid scap de tot chinul ăsta!”, însă prea laş să o fac…

… am descoperit alergarea, care literalmente mi-a salvat viaţa. Cât timp simţeam că nu sunt bun de nimic, picând an după an la INM, alergarea mă ajuta să simt că trăiesc şi să mă bucur de viaţă. Campionul maratonist pe care sunt mulţi supăraţi acum că s-a lăsat de alergare, nu a existat niciodată… În acele momente, alergam pentru că doar acolo simţeam că eram şi eu bun la ceva.

Bun, dar am 27 – 28 de ani și încă nu știu care mi-e calea. Și e clar că Facultatea de Drept şi INM-ul nu au legătură cu geniul meu? Iar alergarea e o pasiune frumoasă… Dar, Florin, tu nu ai un JOB! Conform spălării pe creier din trecut, mi-am dat răspunsul: ”trebuie să mai fac o facultate!”. Hmm, dacă tot sunt maratonist, e clar… Facultatea de Sport.

Aici este un moment interesant. Într-o perioadă de 3 luni, cât a durat un semestru, am luat două dintre cele mai bune decizii din viaţa mea: Să mă apuc de acea facultate, după care SĂ MĂ LAS de ea, după doar un semestru. Pentru că acolo am descoperit MASAJUL. Și am zis, poate pentru prima dată în viaţa mea, ceva ce credeam eu, nu familia, nu societatea: ”nu îmi trebuie încă o facultate degeaba! Renunţ la această facultate şi mă înscriu la cursuri SERIOASE de MASAJ!”

Încă trăiam în sărăcie, îmi calculam vreo 20 – 30 de Lei pe săptămână, pentru a-mi lua 5 pungi cu fulgi de ovăz cu 2 Lei din supermarket, câteva conserve de ton, o pâine şi cateva sticle cu suc de morcovi. (Ca o paranteză, pentru toţi care m-au admirat că am slăbit 21 kg mai demult… Într-adevăr, a ajutat şi alergarea… Dar principalul motiv a fost FOAMEA).

Să trecem mai departe. Panică, stres, nu am bani nici măcar de o masă de masaj. Nu-i o problemă, repet pe pat, pe prieteni. La finalul a câte 2 ore de antrenament, îmi simţeam genunchii blocaţi… Ok, masajul făcut pe pat nu e calea. În final, strâng 500 Lei şi iau ceva mirific, de necrezut: MASA de MASAJ…

Urmează primele momente în care anunţ lumea că mi-am găsit calea, mesaje trimise la toată „lista” că fac masaj… „Who cares? Lasă-ne în pace!”

”Perseverenţă, perseverenţă, perseverenţă... foame, alergare, depresie.”

Dar e ok, mâine alerg din nou, endorfinele de la alergare îmi oferă vreo 2 ore în care pot să mut munţii. Și folosesc acele 2 ore de parcă ar fi ultimele din viaţa ma, de fiecare dată, în fiecare zi, timp de câţiva ani…

După ce am reuşit să cresc ca maseur, să ajung să fac masaj la evenimentele sportive unde îi ştiam pe organizatori din perioada de maratonist, să leg relaţii, să cresc un brand cu sudoarea frunţii… am început să ascult OBSESIV audiobook-uri de afaceri, finanţe şi altele. Am înţeles că dacă rămân un simplu maseur, singur, izolat de o echipă, nu voi ajunge departe…

După aproximativ… ei bine, am pierdut şirul… dar aş estima câteva mii de ore de ascultat audiobook-uri (uneori ascultand aceeaşi carte de 20 de ori!), am înţeles principii de bază de educaţie financiară şi antreprenoriat. În prezent, după afacerea în domeniul masajului, Masaj Timisoara Chindea & Angels, care e super, indiferent de greutăţi, mă bucur de alte două branduri… Super Pisici si Super Caini!

Meritul nu este al meu pentru aceste branduri… Le mulțumesc celor două ființe importante din viața mea: Nero, cel mai bun prieten din copilărie și al tuturor timpurilor (Ciobănesc German) și Pisi, cea pe care am gasit-o în fața blocului în 2015, am luat-o acasă iar ea mi-a dat ideea pentru Super Pisici și Super Câini!

Totul părea promițător la începutul lui 2020, simțeam o ușoară consolidare. Masajul mergea bine până în martie, când s-a oprit brusc. Forțe mai presus de noi au decis că salonul trebuie pus pe pauză. În acel moment am mai pierdut o ramură a business-ului, cea cu pisicile, pentru că nimeni nu avea voie să plece din oraș, deci nu aveau nevoie de serviciile noastre. Pot spune că în cele două luni ale stării de urgență, Super Câinii m-au salvat psihic și financiar cât să trec de pe o lună pe alta.

Învățasem din audiobook-uri un principiu important: „Nu-ți ține ouăle într-o singură pungă!”. În cazul meu s-a aplicat având trei domenii de activitate, din care au căzut două, dar am rămas cu unul. Alături de câini, m-au ajutat și unii clienți sau prieteni, care au achitat în avans servicii pe care le voi presta în viitor. Le mulțumesc tuturor!

Acum încercăm să ne revenim, am început să promovăm din nou masajul și serviciile pentru animale de companie. Perioada asta a avut și părți bune, deși suntem obligați să purtăm măști, multe măști au căzut metaforic și am văzut adevărata față a oamenilor. De acum ține de noi să luptăm mai departe. Eu refuz să trăiesc în teroare și frică! Sloganurile de la Poli sunt mai potrivite ca oricând:

Caracterele se văd la greu!
Înving cei ce nu cedează!
Avem un drum și nu ne vom opri!
Obligatoriu înainte!
Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni!
V-a plăcut povestea lui Florin? Îl veți putea vota, în curând, pentru a-l ajuta să obțină un pachet de promovare Silver din partea noastră. Susținem comunitatea locală! Așteptăm poveștile voastre pe contact@sspolitehnica.ro, ne-ar face plăcere să vă cunoaștem!