Conducerea Politehnicii Timişoara a început discuţiile cu autorităţile locale şi judeţene pentru găsirea unei soluţii rapide la problema infrastructurii sportive din oraş, mai exact a stadionului de fotbal. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara şi membru în Consiliul de Administraţie al clubului, a vorbit astăzi în cadrul unei conferinţe de presă despre nevoia urgentă a unui plan asumat, mai ales în contextul anunţului legat de închiderea arenei „Dan Păltinişanu”.

„Evenimentul de săptămâna trecută a fost total neplăcut pentru club, dar şi pentru tot oraşul, județul. Am reuşit să ne facem de râs la nivel naţional. Asta e situația. Trebuie să spunem pentru că așa a fost. Să apari seara la televizor, să se stingă luminile, la TIMIȘOARA! E destul de trist. Nu e o situație care durează de doi ani sau patru ani. E o situație care se intâmplă de 20-30 de ani – infrastructura sportivă – şi, dacă nu vom reuşi să strângem pe toată lumea la o masă, nu vom mai avea prea mult pe partea de fotbal. Decât ce poate să ţină Politehnica prin bazele ei, alte sporturi mai mult. Avem noroc că Ştiinţa trebuia să intre în lucru cu acea tribună. Ţinând cont că au crescut preţurile materialelor ce construcţie, nu va putea intra… vom juca acolo. Dar ăsta e norocul, vă daţi seama. S-a întârziat începutul lucrărilor. Vom juca acolo, în condiţiile în care jucăm următorul meci (acasă) televizat, cu Hermannstadt. Se va vedea şi lucrarea de la Colterm, se va vedea tot, cum arată, nu ştiu dacă va fi foarte ok”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT.

„Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean doar telefonic, pentru că acum e plecat. Noi trebuie să facem o întâlnire în care să ne asumăm nişte termene la nivel de judeţ, oraş. Şi am discutat la Prefectură, pentru că sunt implicări politice diferite şi noi discutăm cu toţi care pot să conteze în deciziile pe care le luăm. Am avut o discuţie şi cu Primăria. Încercăm să-i punem pe toţi la o masă. Nu doar Politehnica, încercăm să aducem şi Ripensia la acea discuţie, îi priveşte şi pe ei, şi dacă e cazul alte entităţi. Dar nu vreau o masă politică, în care să ieşim şi să spunem că totul va fi minunat. Ci vreau să ne asumăm nişte lucruri. Nu cunosc în detaliu, infrastructură, tot, unde putem juca, dar pot să zic că dacă Păltinişanu va rămâne închis, nu ştiu ce vom face… Mă refer la orice echipă. Şi în momentul de faţă nu are rost să vorbim de un an sau poate chiar doi de demolarea lui Păltinişanu, pentru că nu ştiu unde jucăm. Pe Ştiinţa nu se pune problema să jucăm în Liga I. Dacă ne propunem să mergem în Liga I şi noi ne propunem asta în sezonul viitor, nu prea ai unde să joci…”, a mai spus Florin Drăgan.

Acesta rămâne optimist în legătură cu întâlnirea preconizată în perioada imediat următoare: „Trebuie să identificăm cu toate autorităţile, soluţii pe un an, pe doi, pe cinci. E vorba şi de Electrica, dacă poate fi construit acolo ceva de către Municipalitate; de stadionul Lego, care e cu probleme, şi va dura şi acolo mult. Nu mai putem să venim să spunem, următorul an vom juca pe unde apucăm… sau jucăm în altă parte, dar unde totuşi şi câţi ani? La Sibiu sau la Severin, că la Arad nu putem juca… Asta e infrastructura până la urmă dacă ne uităm pe partea asta de ţară (…) Sunt convins că vom organiza acea întâlnire în curând, următoarele două săptămâni, în care e clar că trebuie să avem un plan din vară, un plan asumat, dacă nu putem face acest lucru, atunci avem o problemă majoră de infrastructură în judeţ…”

Rectorul Univ. Politehnica a vorbit şi despre expertiza din 2019 cerută de CJ Timiş şi care indică o nesiguranţă a bătrânului stadion. Florin Drăgan apreciază că autorităţile şi-au asumat în această perioadă rămânerea în funcţiune a arenei, dar face apel totodată la găsirea unei soluţii pentru ca stadionul să se redeschidă în condiţii de siguranţă:

„E adevărat, Păltinişanu are nişte probleme. Există o expertiză, dar trebuie să ne uităm pe acea expertiză, să nu luăm decizii la o zi după un eveniment neplăcut, pentru că le luăm la cald şi nu cred că sunt cele mai bune. Trebuie să căutăm o soluţie pentru a putea redeschide Păltinişanu. Că dacă nu putem să jucăm pe Păltinişanu, nu ştiu unde jucăm sezonul viitor. Bun, jucăm pe Electrica, dar maxim Liga 2, ce pretenţii poţi să ai!? Sau, să construiască Primăria o tribună acolo, să gândim un stadion de 5-6.000 de locuri, care să fie gata într-un an. Dar din toamnă nu ştiu unde vom juca cu Păltinişanu închis, dacă e închis şi se demolează e o poveste, dacă e închis şi mai stă doi ani e o altă poveste… Politehnica are oameni care pot să vadă expertiza, să înţelegem, eu cred că putem să găsim soluţii. Dacă se poate juca cu maximum 10.000 de oameni, asta e situaţia. Jucăm cum se poate cu nişte lucrări care pot fi făcute. Dar să vedem ce poate face CJ Timiş, Primăria Timişoara (…) Nu e normal să inchidem dacă a căzut instalaţia electrică”.