Politehnica Timișoara va întâlni astăzi concitadina ACS Poli, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Partida se va disputa de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, și va marca prima întâlnire dintre cele două echipe. Fotbaliștii divizionarei secunde privesc încrezători spre acest meci, în condițiile în care vin după o serie de rezultate pozitive în campionat.

Mijlocașul Alin Ignea a evoluat în sezonul trecut chiar pentru adversarul de astăzi. Ajuns la ACS Poli în vara anului 2016, el s-a accidentat grav în perioada de pregătire precompetițională și a ratat cea mai mare parte a stagiunii trecute.

„Un meci în care pot întâmpla foarte multe. Sperăm să câștigăm, nu avem nimic de pierdut. Obiectivul nostru a fost să aducem un adversar de Liga I, iar acest lucru s-a întâmplat. Mă așteptam la orice echipă în această fază, deși speram totuși să avem un alt adversar. Nu e un meci special, unul special e în campionat sâmbătă, când jucăm la Snagov. Noi nu avem nimic de pierdut, suntem o echipă de Liga a II-a, iar ei sunt o echipă care și-a propus să ajungă în play-off-ul Ligii I”, a prefațat Ignea întâlnirea de astăzi.

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă spune că e important ca la finalul întâlnirii el și colegii săi să iasă de pe teren cu fruntea sus.

„E un meci important pentru noi și un meci special pentru acest oraș. E prima oară când se întâlnesc aceste două echipe. Privim încrezători spre acest meci, pentru că nu avem nimic de pierdut. Sperăm să ieșim cu fruntea sus, să facem un meci bun și să ne calificăm”, a declarat Cosmin Dur-Bozoancă. Referitor la adversarul de astăzi, tânărul goalkeeper a afirmat: „Fotbalul este imprevizibil. Atâta timp cât există o asemenea competiție, era posibil orice, să întâlnim orice adversar”.

Politehnica se confruntă cu probleme de lot înaintea întâlnirii de astăzi. Absențe certe sunt Mera (suspendat după eliminarea din derby-ul cu UTA), Poparadu și Topic (accidentați). De asemenea, mai mulți jucători s-au confruntat în ultimele zile cu viroze destul de puternice, însă se speră în recuperarea lor până la ora jocului.

Partida Politehnica Timișoara – ACS Poli va avea loc astăzi, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Meciul va fi arbitrat la centru de hunedoreanul Denis Haidiner, asistat la cele două tușe de Stelian Slabu din Brașov și Iulian Szekely.

Primele meciuri din șaisprezecimile de finală ale Cupei României au avut loc ieri: FC Argeș – Poli Iași 1-2, Petrolul Ploiești – CS Mioveni 1-1 (3-4 după penaltiuri), Universitatea Cluj – Știința Miroslava 2-1, Sepsi Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova 0-2.