La finalul partidei din șaisprezecimile Cupei României, dintre Politehnica Timișoara și ACS Poli, din partea divizionarei secunde a vorbit Gabriel Vochin. Antrenorul secund l-a înlocuit la conferința de presă pe „principalul” Bogdan Andone, rămas fără voce după indicațiile date jucătorilor în timpul celor 90 de minute. Antrenorul învinsei de astăzi a ținut să felicite ambele echipe pentru joc, dar și publicul prezent la stadion pentru atmosfera creată.

„Un meci în spiritul Cupei României. Ambele echipe au respectat competiția într-un mod foarte frumos. Un meci câștigat de către adversarii noștri, pe care țin să îi felicit pentru această victorie. Merită felicitați și jucătorii noștri, pentru modul în care au jucat și, mai mult ca orice, vreau să felicit publicul. Atâți câți au fost, ne-au susținut pe noi astăzi. Ne-am fi așteptat la un public mai numeros, dar și cei care au venit, pe mine m-au mulțumit”, au fost concluziile lui Gabriel Vochin.

În prima repriză, atacantul Politehnicii, Marius Staicu, a avut o ocazie clară de gol, însă cu trei minute înaintea pauzei a fost de asemenea aproape de un autogol, mingea deviată cu capul de acesta, la lovitura liberă executată de Țigănașu, lovind transversala porții lui Dur-Bozoancă. „Staicu a făcut un meci tactic foarte bun. Nu trebuie judecate fazele separat. Eu vorbesc despre jocul lui în ansamblu și a respectat absolut tot ce am discutat înaintea meciului”, a afirmat Vochin.

În ultimele zece minute, Politehnica a creat o presiune constantă pe careul advers, având și o ocazie uriașă, în minutul 85, atunci când reluarea lui Sorescu, din așezarea lui Ghinescu, a fost reținută in extremis, pe linia porții, de Mădălin Smaranda.

„Un meci nu se poate juca 90 de minute în același ritm. E adevărat, finalul ne-a aparținut nouă în totalitate. Îmi pare rău că nu am reușit să marcăm. Într-adevăr, ne-am fi dorit să continuăm în Cupa României, însă astăzi atât s-a putut. Sincer, echipa noastră a jucat bine. Întotdeauna e loc și de mai bine, dar eu sunt mulțumit de modul în care ne-am prezentat astăzi”, a mai spus Gabriel Vochin.

Pentru Politehnica, timpul de recuperare după efortul depus în această seară e extrem de scurt, în condițiile în care alb-violeții evoluează sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, la Sportul Snagov, în etapa a 14-a a Ligii a II-a.