Pe o vreme superbă la malul Mării Negre, Politehnica a avut șase jucători U22 (inclusiv Dros) în primul ”11”. Iar cinci titulari au venit în iarnă la echipă.

Golul egalizator al lui Adrian Bedea este o mică încununare a încrederii pe care i-a acordat-o, mereu, antrenorul Cosmin Petruescu. Chiar și atunci când părea că simpaticul devean (poreclit ”Beleaua”) rulează în gol.

Ioan Mera și Cristi Scutaru (primul a împlinit 32 de ani în 5 ianuarie, iar al doilea îi va împlini sâmbătă) formează la ora actuală, probabil, cel mai bun cuplu de stoperi din Liga a II-a. Grație experienței, valorii și incredibilei lor calități umane, sunt liderii acestei tinere echipe poliste, sunt ”zidul” de netrecut deseori (”studenții” au a 6-a apărare din campionat) și apar des la finalizare.

Fanii din Peluza Sud au făcut 1.600 km pentru a vedea o jumătate de oră din meci! Alături de ei au fost și câțiva rapidiști, deși giuleștenii au jucat de la aceeași oră la Medgidia. Autocarul cu suporterii viola a fost escortat de un impresionant șir de mașini ale forțelor de ordine, care au dorit să prevină un eventual atac al fanilor fariști.

SSC Farul încă poartă acest nume și are sigla cu SSC, deși pe echipament apar denumirea de FC Farul și sigla acesteia din urmă. FC Farul, deținătoarea palmaresului istoric (al echipei înființate în 1949, deși pe siglă apare anul 1920), se află în Liga a IV-a.

Patronul dobrogenilor, Ciprian Marica, a fost prezent la meci, iar antrenorul Petre Grigoraș (fost la ACS Poli în 2016, când gruparea care a preluat locul Recașului a retrogradat din elită, dar a rămas din cauza desființării Rapidului) a folosit nu mai puțin de patru titulari străini (trei dintre ei, foști la Gaz Metan și CFR Cluj). Plus unul a mai intrat ulterior.

Stadionul Gheorghe Hagi (tot așa se numește, oficial, deși în 2005, la presiunea fanilor, supărați că Gică a ales să antreneze la Timișoara, nu la Constanța, s-a anunțat revenirea la denumirea de Farul) este ca și ”Dan Păltinișanu” al nostru. Aproape o ruină. Acum doar 12 ani, România învingea Olanda acolo…

Unul dintre observatorii meciului, ploieșteanul Silviu Crângașu (II), este, de 14 ani, președintele AJF Prahova. El a jucat la CFR Timișoara, în Divizia B, la începutul anilor ’80. Fratele său mai mare, Decu Crângașu (I), a jucat la Politehnica, în anii ’70, în marea echipă a lui Dan Păltinișanu.