Mult a mai așteptat Poli o victorie în Liga a II-a. Din 3 decembrie, când, în ultimul meci al anului trecut, alb-violeții învingeau tot pe ”Știința”, tot cu 2-1, tot pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc! Ba mai mult, în ambele aceste jocuri, evoluția scorului a fost aceeași: 1-0 la pauză, apoi 2-0 și 2-1.

Noul antrenor polist, ex-internaționalul Paul Codrea, a început extrem de curajos, cu trei jucători ”under”, printre care stoperul Aurel Vlaicu, născut 2006. Cu un cuplu nou de închizători la mijloc, T. Călin – Târșa. Căpitan nou, vârful Gavra.

Încă din min. 14, gazdele deschid scorul. Gîdea primește o pasă lungă în dreapta, își folosește viteza, intră în careu, trece subtil de doi adversari și trimite la colțul scurt, singur cu portarul. Peste doar un minut, oaspeții cer penalty la o minge respinsă de D. Radu de pe linia porții. Harghitenii presează. Construiesc cu răbdare, domină. Timișorenii fac pasul înapoi și așteaptă ocazia de a lovi pe contraatac. În min. 36, Oanea o ia de unul singur pe stânga, fac o cursă senzațională, trece de trei adversari și trimite la colțul stâng, dar portarul apără. Cu un minut înaintea pauzei, Murariu scoate un gol ca și făcut. La o lovitură liberă de pe stânga, Panos reia cu capul din careu, dar portarul gazdelor se întinde incredibil. La faza imediat următoare după cornerul rezultat, Marincu pasează inteligent pentru Gîdea, acesta lobează peste portar, dar și puțin peste transversală. În primul minut de prelungire, Murariu scoate din nou, la un șut al lui Jebari. Se intră la cabine.

Poli începe mult mai sus partea secundă. Presingul e mai susținut, adversarii nu mai lăsați să se apropie atât de mult de careul alb-violet. Și vine golul de 2-0. Marcat tot de Gîdea (ce meci a făcut jucătorul împrumutat de la CFR Cluj!), găsit singur în careu de căpitanul Gavra, cu o pasă din dreapta. E min. 66. Oaspeții reduc din handicap peste șapte minute. Dintr-un penalty, acordat pentru un fault la Stancic și transformat de stoperul Apro, fost jucător al Ripensiei. La ciucani intră ex-polistul Schieb (Bakoș, junior împrumutat de la Poli, va rămâne rezervă).

Codrea aruncă în luptă alți doi jucători din propria pepinieră, Boariu (n. 2006) și Eric Adam. Acesta din urmă (n. 2007) a fost antrenat chiar de Paul Codrea la juniori și este nepotul lui Octavian Roșca, fostul mijlocaș polist al anilor ’70-’80. Alți doi juniori, Țurcaș (n. 2004) și Mario Oprea (n. 2005), au fost pe bancă.

În min. 90+3, Jebari lovește transversala. Ce meci! 2-1, final. Jucătorii salută fanii din Peluza Sud. Ne jucăm șansele, până la capăt.

Vom reveni cu declarații.

Politehnica: Murariu – D. Radu, Bocșan, Vlaicu, Taub – T. Călin, Târșa – Gîdea (79, Tiihonen), Marincu (90+1, E. Adam), Oanea (80, Porumb) – Gavra (c) (79, Boariu). Rezerve: D. Moldovan – Țurcaș, M. Oprea. Antrenor: Paul Codrea

FK Csikszereda: Gyenge – Romeo (67, Csiszer), Kelemen (c), Apro, M. Kovacs – Gal-Andrezly (76, Jelena), Gheralia (67, El Sawy), Panos (60, Veres), L. Kovacs, Jebari, Stancic (76, Schieb). Rezerve: Moga – Bakoș, Eperjesi, Csürös. Antrenor: Robert Ilyeș