În acest început de sezon de primăvară, Politehnica a obținut un singur punct din trei meciuri. 0-0 la Luceafărul Oradea, 0-1 la ”U” Cluj, 1-2 cu Aerostar Bacău. Drept consecință, echipa a alunecat până pe primul loc deasupra liniei retrogradării, cu un singur punct avans.

Au apărut, logic privind aceste cifre, nemulțumirile din partea unor fani.

Nu trebuie să omitem, însă, niște lucruri. Esențiale.

Să nu uităm că, exceptând Brăila, suntem, probabil, clubul cu cel mai mic buget din această ediție! Buget acoperit doar prin strădaniile ”nebunilor frumoși” ai Druckeriei, prin sponsorii atrași de ei și prin infrastructura și logistica puse la dispoziție de Universitatea Politehnica. Cea care dă și denumirea legendară a echipei.

Dacă ar fi după buget, am fi, cu siguranță, la retrogradare. Dar, din fericire, în fotbal nu banii sunt totul. Bugetul redus e compensat prin pasiunea celei mai frumoase galerii din România, prin organizare, prin tinerețea și valoarea jucătorilor, prin profesionalismul conducerii tehnice.

Apoi, în toate cele trei meciuri de anul acesta, echipa a jucat fotbal! Pot depune mărturie cei prezenți la Sânmartin, cele întâmplate pe Cluj Arena sau, sâmbătă, pe Știința au putut fi văzute de mult mai mulți.

Prima repriză și finalul de meci cu Aerostarul dădeau dreptul echipei să câștige. A avut patru bare (!!), multe șuturi pe poartă, multe acțiuni ofensive. A fost însă de ajuns un șut senzațional al unui adversar și o greșeală mare de portar, iar meciul a fost pierdut.

Pierdut în fața unei echipe care s-a întărit extrem de mult în iarnă, o echipă care, în debutul acestui sezon oficial de primăvară, a pierdut greu, pe final, la Târgoviște, 2-3, după ce a condus de două ori.

Portarul Murariu nu are cum să fie impus titular de către Hagi, cum se afirmă răzleț. Cum, de exemplu, Vidrăsan și M. Ene, împrumutați tot de la Hagi, sunt rezerve. Rareș e tânăr, trebuie să-i dăm credit. Dalin Munteanu e accidentat, iar Borbei are 15 ani.

Echipa a făcut o pregătire de iarnă foarte bună. În club și în echipă, atmosfera e una de profesionalism. În aceste condiții, rezultatele nu au cum să nu apară, chiar dacă, acum, vin meciuri cu FC Argeș și Petrolul, iar la Pitești mergem fără căpitanul Mera, suspendat. Aveți răbdare și încredere! Echipa asta va termina între primele 10!

Să nu uităm de unde a plecat acest proiect, cel mai frumos și mai pur al României fotbalistice postdecembriste. De la statutul de nou-promovată din ultimul eșalon posibil, de la deplasări la Ictar-Budinț și Leucușești, în ”Județ”, la meciuri de Liga a II-a cu Petrolul, UTA, ”U” și FC Argeș.

Și, pentru că acest articol e unul de opinie, și nu de informare, semnez. Octavian Stăncioiu, purtător de cuvânt Politehnica Timișoara.

”Înaintea mea nu-i niciun drum, / În urma mea se va deschide un drum”. Nu-mi amintesc cine a scris asta (în engleză).

Obligatoriu înainte!