Conform programului, Politehnica Timişoara urmează să întâlnească mâine, de la ora 14.30, formaţia CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în turul IV al Cupei României. Din păcate gruparea din eşalonul terţ a înregistrat zece cazuri pozitive la ultima testare COVID-19 iar marţi la amiază disputarea acestui meci era cu semnul întrebării.

Gruparea din comuna aflată la est de Timişoara aşteaptă următoarele instrucţiuni de la DSP Timiş, dorind să dispute partida de pe teren propriu din competiţia K.O. Antrenorul principal al alb-violeţilor a vorbit despre situaţia din cadrul lotului Politehnicii, cât şi despre potenţialul duel de mâine din Cupă. „Ieri am făcut primul antrenament după ce am venit de la Târgu Jiu. Ne-am pregătit cu jucătorii care au participat la meciul din campionat. Ceilalţi sunt încă în izolare şi respectăm normele cerute de către cei de la DSP. Am primit informaţia că şi cei de la Ghiroda, din păcate, au probleme legate de coronavirus. Sperăm, cu tot respectul pe care-l port faţă de Ghiroda, să fie trataţi la fel cum am fost trataţi şi noi. Sănătatea jucătorilor şi a celor din jur să fie respectată, e mai importantă sănătatea decât jocul de fotbal în sine. Sperăm să se evite anumite probleme pe viitor”, a spus Octavian Benga.

Astăzi, au fost retestaţi cinci dintre cei şapte jucători ai Politehnicii depistaţi pozitiv în urmă cu două săptămâni (care au rămas pozitivi şi la retestarea din urmă cu şapte zile) şi care şi-au continuat perioada de izolare în toată această perioadă. Conform protocolului aceşti cinci componenţi îşi pot relua de azi activitatea normală, ei efectuând în acest sens şi un prim antrenament uşor, separat de restul grupului. Pentru ca ei să devină eligibili în meciurile oficiale trebuie să primească rezultate negative la testare.

„Dacă vom juca, vom pregăti jocul ca să câştigăm, ne dorim să mergem mai departe. Toată lumea din cadrul clubului, de la conducere până la galerie, toţi din jurul echipei îşi doresc să meargă şi pe acest front. Încercăm să câştigăm şi în Cupă. Voi vedea azi ce formulă voi adopta pentru meciul de mâine. Dacă vor fi mai mulţi juniori sau aceiaşi jucători care au jucat la Târgu Jiu. Rămâne de văzut. Sperăm ca o parte din jucători să revină, dintre cei izolaţi, să fie sănătoşi. Ca măcar pentru jocul cu Slatina să avem un lot mai numeros. Astăzi dimineaţă au mai fost retestaţi câţiva jucători, vom vedea, nu este neapărat sigur că îi voi folosi. Şi nu doar pentru meciul de Cupă. Mi-aş dori ca o parte din jucători să fie retestaţi pentru a reveni în primul rând cât mai repede la antrenamente şi să înceapă să se mişte. Să recuperăm din potenţialul lor fizic, unii au stat două săptămâni, unii zece zile. Nu-mi doresc în primul rând pentru meciul de Cupă, ci să înceapă ei activitatea pentru că mai avem multe meciuri de jucat. Şi intermediare şi avem nevoie de cât mai mulţi jucători care să fie bine pregătiţi”, a concluzionat Octavian Benga.

UPDATE CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, clubul organizator al jocului de mâine, a anunţat că meciul se va desfăşura conform programării.