Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a încheiat învinsă primul meci al sezonului de primăvară și, totodată, unul crucial în privința luptei pentru locul de baraj. Alb-violeții au pierdut cu 2-1, pe „Știința”, în fața Chindiei Târgoviște, deși au condus mai mult de o oră, simțindu-se însă din plin omul în minus cu care gazdele au jucat din minutul 55.

Jocul de pe „Știința” a început cu o firească perioadă de tatonare, cele două combatante luându-și pulsul reciproc pe parcursul primul sfert de oră. Chindia a fost ceva mai prezentă în jumătatea adversă și a beneficiat de trei lovituri de colț în acest interval, în vreme ce poliștii au răspuns printr-o centrare de pe dreapta a lui Motreanu care a ajuns pe spațiul porții, însă Iustin Popescu a respins în corner.

Scorul s-a deschis în minutul 22, atunci când Lusamba l-a lansat pe Sorescu, iar șeptarul timișorean a „ciupit” mingea înaintea portarului Popescu, acesta nereușind să mai evite faultul. Penalti corect acordat și transformat de Cornel Predescu, și cu ajutorul barei din dreapta goalkeeperului dâmbovițean.

Chindia a încercat să restabilească egalitatea până la pauză, având două șanse mari de a marca spre finalul primei reprize. Mai întâi, fundașul Martac a lovit transversala, cu un șut de la 22 de metri, iar apoi, în minutul 37, Cherchez a ajuns în poziție de finalizare și a tras din lateral stânga, la colțul scurt, însă Dur-Bozoancă a reușit să rețină.

Repriza secundă a început cu o ocazie bună a Politehnicii, consemnată în minutul 51, atunci când Sorescu i-a fentat pe Acasandrei și Martac și a șutat din lateral stânga, la câțiva centimetri de vinclu. Spiritele s-au încins din minutul 55, atunci când Poparadu a văzut direct cartonașul roșu, pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Rogoveanu. O decizie a centralului Marius Omuț care a schimbat cursul jocului, târgoviștenii fiind mult mai prezenți în ofensivă și forțând acest compartiment prin dubla schimbare din minutul 65, când Nicolae Coritoru a introdus doi jucători cu profil ofensiv, Licu și Neguț, ultimul chiar în locul stoperului Acasandrei. Chiar înaintea celor două schimbări, Liviu Mihai a șutat de la 20 de metri, puțin alături, și tot de la distanță a încercat și Rogoveanu, în minutul 68, însă Dur-Bozoancă a fost la post.

Chindia a restabilit egalitatea în minutul 83, atunci când Stoica a centrat de pe stânga, Neguț a tras în blocajul lui Krausz, iar mingea a ajuns în lateral dreapta pentru Rafael Licu, iar acesta a înscris cu un șut la colțul lung. Mai mult decât atât, oaspeții au reușit și golul victoriei, în minutul 88, atunci când Neguț a centrat de pe dreapta, pe jos, Motreanu a alunecat în propriul careu, iar Cherchez a pus latul, pentru 2-1.

La fel ca în sezonul trecut, Chindia a plecat cu toate cele trei puncte de la Timișoara și speră în continuare chiar la o poziție direct promovabilă. În schimb, Politehnica rămâne doar cu șanse matematice de a mai prinde măcar locul de baraj, distanța față de adversara de astăzi mărindu-se la 9 puncte.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia (cpt.), Taub – Krausz, Ignea, Poparadu – Predescu (70, Schieb), Lusamba (76, Plămadă), Sorescu.
Chindia Târgoviște (antrenor Nicolae Croitoru): I. Popescu – D. Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei (65, Neguț), Martac – Jurj (65, R. Licu), Rogoveanu, L. Mihai, Cr. Stoica – Cherchez (cpt.), Florea (90+1, Morariu)