În etapa a treia a Ligii I, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei Universitatea Olimpia Cluj. După un meci tare, în care jucătoarele celor două echipe nu s-au menajat deloc, echipa clujeană pleacă acasă cu cele trei puncte, scorul final fiind de 4-1 în favoarea lor.

Meciul a început cum nu se putea mai prost, Bianca Ienovan accidentându-se exact în minutul 1 al meciului. Au urmat minute bune în care echipa noastră a jucat cu doi oameni în minus, Nikoleta Kurja primind și ea îngrijiri medicale lângă Bianca, deoarece îi curgea sânge din nas din cauza unei răceli. La prima acțiune mai periculoasă a clujencelor, acestea au beneficiat de o lovitură de la 11 m, transformată de Mihaela Ciolacu în minutul 17. Acesta este și minutul în care Nicol Dincă-Vuia intră pe teren pentru că Ienovan nu mai poate continua.

Cea mai periculoasă acțiune a noastră din prima repriză s-a încheiat cu un șut puternic de la distanță al Nikoletei Kurja, însă balonul s-a dus peste bara transversală. Înainte de pauză au fost șapte minute de foc: Ioana Bălăceanu a dublat avantajul echipei oaspete în minutul 33, apoi în minutul 37 tot Kurja a fost cea care a transformat un penalty acordat după un fault asupra Melisei Șodinca. Deși am prins curaj după acest gol, clujencele au profitat imediat de o greșeală în defensivă și a refăcut diferența de două goluri prin Roxana Mirea.

Jocul a fost mult mai echilibrat în partea a doua a meciului, Politehnica Timișoara a arătat mai bine și a atacat mai mult, însă au lipsit soluțiile în careul advers. Scorul final al partidei a fost stabilit în minutul 53, când Ioana Bălăceanu a introdus din nou balonul în poarta noastră.

„Am avut momente bune, momente în care am reușit, zic eu, să jucam de la egal la egal cu Olimpia Cluj. Repriza a doua a fost 1-0 pentru ele în condițiile în care am făcut cadou un gol, în rest meciul a fost echilibrat. Am avut și noi câteva oportunități de a marca. Clar este echipa mai bună. Nu știu dacă asta este diferența, dar e clar că există o diferență, de experiență, de maturitate fotbalistică. Eu sper să creștem în continuare, să învățăm din greșelile pe care le-am făcut. Sper să avem tot lotul valid, dar în continuare avem probleme. S-a accidentat Bianca Ienovan în primul minut. Pierdere mare pentru noi. Automat a trebuit să schimbăm întreaga strategie pentru acest joc, inclusiv așezarea în teren a fost diferită în momentul în care a ieșit Bianca. Să sperăm că nu este ceva grav și va reveni repede. Noi continuăm să muncim, am început un proiect pe termen lung, vrem să continuăm acest lucru. Din punctul meu de vedere se vede un progres la aceste fete, un progres în jocul nostru. Astăzi, cu un adversar mai greu, am avut mai multă consistență, atât pe plan ofensiv, cât și defensiv, decât în prima etapă la Alexandria” a spus la finalul meciului managerul Mirel Albon.

În urma investigațiilor medicale, Bianca Ienovan a suferit o entorsă de grad III, urmând să stea departe de gazon câteva săptămâni. Astfel, ea nu mai poate fi prezentă nici la acțiunea Echipei Naționale.

Cu această înfrângere Politehnica Timișoara se află pe locul 7 în clasament cu trei puncte. După pauza competițională datorată meciurilor Echipei Naționale, Politehnica va juca în deplasare cu Fotbal Feminin Baia Mare, meci programat pentru data de 26 septembrie.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 14. Anda Jivan, 5. Teodora Meluță (cpt.), 6. Denisa Heisu, 24 Cristina Sucilă, 7. Florentina Ancăș, 10. Nikoleta Kurja, 27. Genoveva Roșie, 23. Melisa Șodinca, 16. Bianca Ienovan, 17. Shaira Pera. Au intrat: 22. Nicol Dincă-Vuia, 4. Cristina Codrescu, 8. Clara Roșu, 20. Roxana Dovîncescu.

Rezerve neutilizate: 12. Rebeca Pavel, 2. Anca Dobai, 11. Larisa Grigore, 15. Denisa Hațegan, 26. Giorgiana Mateescu.

Universitatea Olimpia Cluj: 31. Erin Seppi – 3. Cristina Botojel, 6. Riley West, 21. Ioana Sigheartău, 4. Ioana Bortan (cpt.), 2. Sonia Bumbar, 99. Ioana Bălăceanu, 7. Carolina Țabur, 9. Mihaela Ciolacu, 14. Adina Borodi, 10. Roxana Mirea. Au mai intrat: 22. Maria Stamate, 88. Daiana Oneț, 15. Andreea Pînzariu, 11. Mara Bâtea, 90. Carmen Marcu

Rezervă neutilizată: Briana Brici