Politehnica a jucat mult mai bine decât în etapa trecută, dar a întâlnit un adversar mult mai puternic decât la Dumbrăvița și a pierdut din nou, tot 1-3.

Constrâns de suspendările fundașilor stânga Taub și Oanea, Tavi Benga l-a mutat pe D. Radu, dar a schimbat și sistemul, adoptând un 4-4-2, în care Gîdea a urcat vârf, iar Stojanovic a schimbat partea, trecând pe dreapta. Printre rezerve, trei jucători născuți 2006 (inclusiv… Aurel Vlaicu).

Încă din min. 10, alb-violeții s-au văzut conduși. Hlistei a obținut un penalty, iar Vașvari l-a transformat.Peste doar cinci minute s-a făcut 2-0, același Hlistei, fost jucător la UTA și Rapid, marcând din careu, în urma unui corner de pe dreapta.

Stojanovic trimite un șut apărat de portar (18). Gîdea îl imită un minut mai târziu. În min. 27, Finica șutează, Murariu respinge în corner. La lovitura de colț, Hlistei reia puțin pe lângă. În ultimul minut al primei reprize, Finica șutează din stânga, din nou Murariu respinge în corner.

Partea a doua începe cu o ocazie a lui Bîrnoi, care șutează, dar portarul reține (47). Itu trimite din apropiere, Murariu acordă corner (53). Gîdea scapă singur pe contraatac, dar este ajuns din urmă (54). Itu ratează o mare șansă, trimițând din careu peste poartă (59).

Gazdele reușesc golul. Benzar, abia intrat, primește o pasă din dreapta, intră în careu și marchează singur cu portarul (67). Cu șapte minute înainte de final, zarurile sunt definitiv aruncate. Alin Roman, de loc din Sânandrei, finalizează din careu un un-doi.

Gazdele mai încearcă să marcheze prin Benzar (90, lovitură liberă peste) și Gavra (90+3, cap pe lângă).

E final, 1-3, în fața unei echipe dintr-un oraș care a ajuns să iubească mult mai mult fotbalul.

Politehnica Timișoara: Murariu – Mada, Bocșan (c), Sekulic, D. Radu – Stojanovic (60, D. Benzar), Ignea (60, T. Călin), Tiihonen (90, Târșa), Bîrnoi – Gîdea (89, Marincu), Gavra. Rezerve: D. Moldovan – Erceanu, Boariu, Vlaicu, Porumb. Antrenor: Octavian Benga

Politehnica Iași: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (c), Katanec, Finica – Vașvari (66, Telcean), Itu (88, Mogoș), A. Roman – Musi (46, A. Dumitru), Harrison (46, Vojtus), Hlistei (82, R. Ion). Rezerve: Brînză – Kouadio, Tincu, Ștefanovici. Antrenor: Leontin Grozavu