Politehnica mai are doar șanse teoretice de a prinde locul de baraj. Șirul celor două victorii consecutive a fost întrerupt de înfrângerea de pe teren propriu, 0-1 cu CSC Șelimbăr.

Paul Codrea a început din nou cu trei jucători „under” și în același sistem, 3-4-2-1, folosit și la Slobozia. Doar Bocșan, accidentat, a fost înlocuit cu Porumb.

Golul a fost marcat de căpitanul oaspeților, Radu Crișan, în minutul 16. În urma unui corner, el a reluat cu capul din marginea careului mic. Echipa din județul Sibiu și-a arătat intențiile încă din min. 2, când Ad. Voicu a lovit transversala. Iar cu un minut înaintea golului, Porumb îi luase fața lui Lumbu, la o altă ocazie a celor de la CSC.

În partea secundă, odată cu intrarea lui Gîdea în locul juniorului Vlaicu, Poli trece în 4-4-2, Marincu fiind împins lângă căpitanul Gavra. Timișorenii domină, dar nu reușesc să-și creeze ocazii importante. Intră și vârful Raul Țurcaș, care debutase în Liga a II-a în toamnă, într-un meci cu Viitorul Tg. Jiu. Mai apoi este aruncat în luptă Mario Oprea (n. 2005), la debutul oficial pentru echipa de seniori. Țurcaș, cu două minute înainte de final, este aproape de o reluare fericită cu capul, dar mingea se scurge pe lângă bară.

Se termină 0-1, cu jucătorii oaspeți bucurându-se de salvarea matematică de la retrogradare. Și tensiune inutilă la final…

Poli începe să dezvolte un adevărat ”complex Șelimbăr”: n-a câștigat niciunul dintre cele patru meciuri susținute din toamna 2021 încoace (1-1, 1-2, 0-4, 0-1)!!!

Politehnica: Murariu – Vlaicu (46, Gîdea), Porumb, Taub – D. Radu, Târșa (78, Tiihonen), T. Călin, Oanea – Marincu (64, R. Țurcaș), Bîrnoi (78, M. Oprea) – Gavra (c). Rezerve: D. Moldovan – E. Adam, A. Mada. Antrenor: Paul Codrea

CSC Șelimbăr: Mitrovic – Palmeș, R. Crișan (c), Lumbu, Fl. Mitrea – Monea (84, Natea), Al. Luca, Cărăruș, Ad. Voicu (54, N. Popescu) – Buzan, I. Năstăsie (90+1, D. Ursu). Rezerve: Roșca – Vișa, Soare, Gliga, Arhirii, R. Răducioiu. Antrenor: Claudiu Niculescu

Declarațiile celor doi antrenori:

Paul Codrea: „Din păcate a venit înfrângerea, sincer nu mă aşteptam, mă aşteptam să fie un joc greu, cu o echipă organizată, cu o echipă care joacă destul de simplist, mingi lungi. Din păcate sunt periculoşi la faze fixe, ştiam, chiar acolo am pierdut meciul. Nici noi nu am făcut un joc grozav, prima repriză mai ales. Am fost destul de statici, nu ne-am mişcat destul. Repriza a doua am controlat-o în totalitate. Dar fără forţă în atac. Bineînţeles că nici banca noastră de rezerve nu e nici una foarte valoroasă, sunt foarte mulţi copii din Academie, ei nu au experienţă, nu au forţă, nu putem să avem pretenţii să câştige ei meciurile. Dar, s-au mişcat, eu zic că şi Mario Oprea, care a debutat, a debutat destul de bine. Ţurcaş a încercat, ăştia suntem, ăştia mergem mai departe…

Aşa am gândit eu, Marincu a jucat foarte bine la Slobozia, s-a mişcat bine, merita să joace, Gîdea a intrat la pauză, deci a avut destul timp la dispoziţie să joace şi nu a intrat rău nici el. Toată echipa nu a funcţionat azi pentru că jocul a fost de aşa natură că noi nu eram obişnuiţi să conducem jocul cap-coadă, eram obişnuiţi mai mult să jucăm pe contre, să reacţionăm, chiar dacă încercăm să construim, ăştia ne-au lăsat să construim …prea mult, şi a fost destul de greu să construim, pentru că se apărau supraaglomerat, trăgeau de timp, dădeau mingi lungi, duceau tot timpul mingea în jumătatea noastră, a fost complicat. Multe întreruperi, nu am avut ritm. Nu ne căutăm scuze, dar nu am făcut cel mai strălucit joc astăzi.

Nu neapărat că sper, dar sper la o atitudine bună a echipei în continuare. Le-am şi zis: nu cedăm, mai avem două meciuri, trebuie să ne prezentăm bine, să jucăm bine, să îmbunătăţim ce nu a mers astăzi şi să vedem ce se întâmplă.

Nu-mi permit eu să le transmit, îi felicit, e stilul lor de joc. Fiecare joacă cum doreşte, cum crede el de cuviinţă, au câştigat meciul.

Am avut o relaţie foarte bună, m-a felicitat (n.r. – Cl. Niculescu) şi pentru cum joacă echipa, ăsta e iar un compliment pe care-i lau şi mă bucură… şi sperăm ca de acum să jucăm la fel de bine, poate chiar mai bine. Am zis, planul nostru e pe termen lung, dacă gândim doar de azi pe mâine nu o să facem nimic la Timişoara. Trebuie să ne daţi timp şi vom construi ceva durabil, veţi vedea!

Claudiu Niculescu: „Din fericire, de aia ne-am bucurat la final, pentru că am aflat rezultatele şi la celelalte meciuri şi ne-am salvat matematic la meciul de astăzi. Mă bucur mult pentru băieţi, au înţeles exact ce trebuie să facem în această primăvară după rezultatele mai puţin bune atunci când am început… ne-am revenit. Acum trebuie să ne concentrăm pe etapele pe care au mai rămas de disputat. Vrem să le câştigăm pe toate pentru că, le-am spus de la începutul play-out-ului, nu vreau să mă gândesc la retrogradare sau baraj, ci la câştigarea play-out-ului. Acum trebuie să ne bucurăm, să mergem acasă şi să sărbărorească Paştele cu toţii, să ne vedem săptămâna viitoare bucuroşi şi sănătoşi.

Am înţeles că un jucător de la noi a făcut un gest… pe suporterii, nu e normal, o să primească mai mult ca sigur o amendă. Nu au fost probleme în timpul meciului, şi-au încurajat favoriţii. Eu eram obişnuit ca jucător, când veneam aici şi jucam pe stadionul mare, pe Dan Păltinişanu, era stadionul plin şi o atmosferă senzaţională.. (Aici) tristă, şitu că şi vremea a fost, dar tristă tristă, Timişoara are suporteri frumoşi, de aceea vreau să repet ce voiam să spun: eram obişnuit să vin să joc pe Dan Păltinişanu, cu 40.000 în tribune, cu coregrafie… Păcat că echipele de tradiţie, gen Poli Timişoara, se zbat aşa în mediocritate de ani buni. Îmi pare rău că Poli practic astăzi, cred, nu ştiu, cred că în mare parte a retrogradat, nu matematic… Îmi pare rău, dar Poli nu a retrogradat astăzi, ci pe parcursul întregului sezon, e clar asta. Paulică, îi spun aşa pentru că am fost colegi, am jucat un an împreună la Genoa, un an foarte frumos, a fost o revedere foarte frumoasă… m-am bucurat foarte mult să-l revăd. A făcut o treabă foarte bună în aceste două etape, până la meciul de astăzi. A mai dat speranţe tuturor, că echipa se mai poate salva. Dar noi am venit şi ne-am făcut treaba, pentru că aveam un obiectiv foarte foarte important pentru noi, să rămânem matematic în primul rând. Acum, vom încerca cu toate forţele noastre să câştigăm play-out-ul pentru că, repet, asta le-am spus jucătorilor de când a început play-out-ul şi cred că putem realiza acest lucru…”