Politehnica Timișoara a încheiat primul sezon de Liga 1 în deplasare la Iclod, unde a întâlnit echipa Universitatea Olimpia Cluj, într-un meci cu miză deoarece, după foarte mult timp, înaintea ultimei etape încă nu era cunoscută campioana României.
U Olimpia Cluj a început meciul mult mai bine, punând în pericol poarta noastră și ratând câteva ocazii prin Carolina Țabur sau Ioana Bălăceanu, dar Sara Câmpean a fost într-o formă foarte bună. În minutul 7, în urma unei greșeli în apărarea noastră, Carolina Țabur reușește să deschidă scorul, apropiind Olimpia de titlu. “Fetele în ghete” au încercat să pună în dificultate adversarele însă nu au apărut prea multe ocazii. Prima ocazie a venit prin Bianca Ienovan, care a scăpat spre poartă, dar a reținut portarul Hall. La faza următoare a scăpat Mihaela Ciolacu singură cu portarul, însă a ieșit Câmpean foarte bine. După un fault asupra Andei Jivan în apropierea careului, Teodora Meluță execută peste poartă.
A doua repriză a fost una mult mai echilibrată, Poli intrând mai determinată și a ajuns mult mai ușor în careul advers. După ocazii la ambele porți, ratate de Ienovan și Țabur, Melisa Șodinca a avut egalarea în vârful ghetei, însă a șutat prea puternic și balonul s-a dus peste poartă. Au urmat minute bune în care meciul a fost deschis oricărui rezultat, ambele echipe ratând ocazii bune de a marca. Meciul s-a încheiat însă 1-0 pentru clujence, care și-au adjudecat titlul de campioană, iar Politehnica Timișoara obține medalia de bronz în primul sezon de existență. Pe locul doi a terminat Heniu Prundu Bârgăului.
“Nu putem fi fericiți, pentru că totdeauna îți dorești să câștigi. Eu sunt mulțumit de jocul fetelor, a fost o partidă echilibrată, am primit gol într-un moment în care jocul nu arăta așa ceva. Am fost surprinși și a fost o greșeală individuală care putea foarte ușor să fie evitată. Însă a fost un joc foarte echilibrat, în multe momente am jucat de la egal la egal cu o echipă cu mult mai mare experiență, cu jucătoare de echipa națională, o echipă cu multe meciuri internaționale. Ba chiar pe final, au fragmentat jocul cât au putut de mult, au încercat să ducă un ritm scăzut, să ne oprească în drumul nostru spre egalare. Jocul a fost încurajator pentru ceea ce ne dorim și pentru ceea ce urmează pentru noi.
Vreau să felicit Universitatea Olimpia Cluj pentru încă un titlu și le doresc succes în UEFA Women’s Champions League, sper să ajungă cât mai sus, să aducă puncte în coeficientul României. Noi, după acest joc tragem niște învățăminte, mergem înainte, clar trebuie să trecem la o etapă superioară. Suntem determinați să o facem, sperăm să fim și capabili.
Terminăm pe podium. A fost un obiectiv pe care ni l-am stabilit în iarnă, după ce am acces cu mari emoții în play-off. Suntem bucuroși că am reușit acest lucru, că am reușit să facem 20 de puncte în play-off, am pierdut doar în deplasare la cele mai bune echipe, Prundu Bârgaului și Cluj, am făcut 2 egaluri, în rest victorii. Doar Olimpia Cluj are mai multe goluri marcate decât noi. A fost un play-off bun pentru noi, unul în care echipa a crescut de la joc la joc, în care au început să se lege lucrurile atât între fete, cât și între staff și fete, dar mai important e că au început să se lege lucrurile. Sperăm să mergem pe aceeași linie. Urmează o perioadă cu antrenamente la Timișoara, apoi intrăm în vacanță și în iulie vom relua foarte motivați și foarte dornici să obținem anul viitor mai mult decât acum” a declarat managerul Mirel Albon.