Prima etapă intermediară a sezonului a consfințit un rezultat surpriză pe „Știința”. Nou-promovata Metaloglobus București s-a impus cu 2-0 în fieful Politehnicii Timișoara, la capătul unui meci în care a fructificat două din cele trei ocazii de gol pe care și le-a creat. Deși a dominat autoritar la capitolul posesie și ocazii, alb-violeții înregistrează al doilea eșec consecutiv și fără gol marcat, iar peste trei zile urmează o nouă deplasare infernală, la Clinceni.

Politehnica a început în ofensivă meciul cu Metaloglobus, iar prima ocazie importantă a venit încă din secunda 35, atunci când Plămadă a fost blocat de portarul Geantă din opt metri. Alb-violeții și-au continuat asaltul spre poarta grupării din Pantelimon, însă Poparadu (min. 4), Sorescu (min. 7) și Mera (min. 14) nu au găsit cadrul porții din situații favorabile. Jocul s-a mai stins spre mijlocul primei reprize, iar bucureștenii au început să prindă din ce în ce mai mult curaj. Primul semnal l-au dat în minutul 36, atunci când lovitura de cap a fundașului Andrei Sava a lovit transversala porții lui Gakos. După un șut al lui Predescu respins de Geantă, în minutul 41, a venit și faza care a schimbat complet cursul jocului. În minutul 44, la capătul unei acțiuni de atac pornite cu mare timiditate, Ghenovici a șutat la colțul lung, din lateral stânga, iar mingea s-a rostogolit, la firul ierbii, până în poarta lui Gakos – mascat la această fază.

După pauză, Politehnica a avut posesia aproape în permanență, însă odată cu scurgerea timpului a intervenit și precipitarea în jocul de construcție. Notabilă a fost doar lovitura de cap a lui Mera, din minutul 61, puțin alături, după o lovitură liberă bine executată de Ghinescu, din apropierea colțului terenului. Și, așa cum s-a întâmplat și în prima repriză, Metaloglobus a mai lovit o dată pe contraatac. În primul minut de prelungire, Ghenovici l-a servit excelent pe Robu, iar jucătorul introdus la pauză de Bogdan Argeș Vintilă a marcat, din lateral stânga.

S-a încheiat 2-0 pentru vizitatori, care și-au trecut în cont primul succes din istorie la nivelul Ligii a II-a. În schimb, Politehnica bifează al doilea eșec consecutiv, iar sâmbătă vor evolua pe terenul unei echipe ce se anunță extrem de incomodă, Academica Clinceni.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Gakos – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Poparadu – Plămadă, Krausz, Predescu, Sorescu – Bădăuță. Au mai intrat Ghinescu, Staicu.
Metaloglobus București (antrenor Bogdan Argeș Vintilă): Geantă – Negotei, Caramalău, Gheorghe, Sava – Răileanu, Stângă – Ghenovici, Marian, Vlad – Martin. Au mai intrat Iordache, Robu și Popa.