În etapa a VI-a ne-am deplasat pe terenul liderului la zi, FC Turris Turnu Măgurele, echipă care înaintea partidei a legat 5 victorii în primele 5 runde ale ligii a II-a.

Băieții în Ghete au fost pregătiți pentru prima oară într-un meci oficial de legenda Politehnicii Timișoara, Mugur Gușatu. În prima repriză a disputei din județul Teleorman alb-violeții s-au remarcat pe faza de atac doar printr-o incursiune a lui Axente în banda dreapta de atac, dar fără efect pe tabela de marcaj deoarece Schieb a ajuns prea târziu la întâlnirea cu mingea. Gazdele au avut prima ocazie în minutul 25 când masivul Turkovic a șutat de la 16 metri în brațele lui Murariu. În minutul 40, jucătorul Turrisului, Haită, a fost blocat în ultimă fază de Scutaru în interiorul propriului careu. Scor la pauză, 0-0.

Mugur Gușatu a efectuat o prima schimbare în pauza meciului, Ungureanu i-a luat locul lui B. Vasile. A doua repriză a început în defavoarea echipei noastre întrucât în minutul 52 s-a deschis scorul dintr-o lovitură liberă la limita careului de 16 metri. Jucătorii pregătiți de Guși-gol au făcut pasul înainte și au ieșit la atac imediat după primirea primului gol. Axente a pătruns în careul advers, dar sutul acestuia a fost blocat de portarul gazdelor, Duțu. Până la final, băieții noștri nu s-au mai remarcat în treimea adversă și au neglijat complet apărarea. În consecință, Bud a profitat în primul de prelungire de o nesincronizare între fundași alb-violeți și a majorat scorul la 2-0.

Politehnica Timișoara a fost susținută la Turnu Măgurele de 60 de membri din Peluza Sud Timișoara.

FC Turris Turnu Măgurele v. Politehnica Timișoara 2-0

FC Turris Turnu Măgurele: Duţu – Călinţaru, Pîrvulescu, Ispas, Mitrea (cpt.) – Buleică (68, Savin), S. Pană, Acolatse – Haită, Turkovic (58, Bud), Ad. Voicu (53, Cr. Ciobanu). Pe bancă: A. Păun – Fl. Radu, Sălcianu, Ciutică. Antrenor: Erik Lincar.

Politehnica Timișoara: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Coadă, B. Vasile (46, Ungureanu) – F. Trip (68, D. Radu), Ignea, Schieb (Manea) – Axente. Pe bancă: M. Contra – Piţigoi, Motreanu, Vidrăsan. Antrenor: Mugur Guşatu.

***

Miercuri, 11 septembrie, cu începere de la ora 16:30, vom debuta în noua ediție a Cupei României pe terenul celor de la CSM Reșița. În următoarele zile vom comunica toate detaliile legate de deplasarea în Valea Domanului.