Politehnica Timişoara a pierdut şi jocul retur al barajului de menţinere în Liga 2. Gazdele de la FC Braşov au învins cu 1-0 şi şi-au asigurat rămânerea sportivă în eşalonul secund după ce s-au impus şi în prima manşă cu 2-1.

Jocul de sub Tâmpa a început cu o ocazie pentru gazde. V. Constantin a şutat periculos după nici două minute de joc, dar şutul a ocolit stâlpul din dreapta lui Păduraru. Peste două minute Ursu a replicat cu o execuţie asemănătoare, apoi peste alte şase minute tot el a şutat, dar şi mai departe de ţintă.

Jocul a fost apoi lipsit de un ritm extraordinar, până după jumătatea reprizei. Cea mai mare şansă a primei părţi a avut-o Angelov (39), care a trimis însă alături din interiorul careului, uşor din unghi.

Prima ocazie majoră a părţii secunde a aparţinut tot braşovenilor, care au fost aproape de gol prin Negrean, dar Păduraru s-a opus reluării acestuia din 12 metri. Gazdele au marcat singurul gol al partidei în minutul 72, prin Angelov, în urma unei erori defensive. Atacul alb-violeţilor s-a lăsat aşteptat. Abia în minutul 85 Ursu a mai trimis o dată, dar tot imprecis, peste transversală de această dată.

Scorul general al barajului a fost astfel 3-1 pentru formaţia braşoveană.

FC Braşov: L. Popescu – Burlacu, Fustar, Gherghe – Drăgoi, V. Constantin (83, H. Popa), Piper (73, Leonte), Dumbravă (cpt.) – Lambrinoc (73, Iorga), Angelov (89, B. Roşu), Negrean (83, Lascu). Pe bancă: D. Mutu – V. Mihalcea, Toderaşcu, Ad. Voicu. Antrenor: Călin Moldovan.

POLITEHNICA: Păduraru – D. Radu (69, Sofran), Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile (85, Oanea) – Bîrnoi (85, Iamandache), Ignea, Lazăr, D. Andrei – Gerbi (77, Sîntean), Ursu. Pe bancă: Murariu – Plumbuitu, Bakoş, Huminic, Rogosic. Antrenor: Antonio Foale.

„Ce poţi să spui când ajungi în situaţia asta. Asta a fost să fie. Ne regrupăm şi o luăm de la capăt… înseamnă că atât am putut. Eu ce puteam să fac în trei zile? Băieţii au fost bine, montaţi. Nu îşi doreşte nimeni să retrogradeze. Atât s-a putut, poate nici eu nu am avut inspiraţie în meciul de astăzi”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Întrebat despre şansele echipei de a rămâne totuşi în Liga 2, Toni Foale a răspuns: „Nu pot să spun. Cu părere de rău, pentru că fac parte din clubul ăsta şi am retrogradat, dar să ştiţi că întotdeauna Poli a revenit şi a mers mai departe. Mai ales pentru ei (suporterii)”.