Politehnica Timișoara a suferit o înfrângere dură în ultima etapă din turul play-off-ului Ligii 1, 7-0 în fața Universității Cluj. Deși în teren jocul a fost mai echilibrat decât o arată scorul, clujencele au profitat de greșelile individuale, marcând la fiecare ocazie avută, în timp ce la poarta cealaltă luciditatea lipsește în continuare, nereușind să concretizăm fazele create.

Scorul a fost deschis de Carmen Marcu în minutul 15, Carolina Țabur dublând avantajul zece minute mai târziu. Ioana Bălăceanu a marcat golul trei și patru, stabilind și scorul de la pauză, 4-0. În repriza secundă golurile au fost marcate de Bălăceanu în minutul 66, Simona Sigheartău în minutul 73 și Florentina Iancu în 90+2.

Politehnica Timișoara rămâne totuși pe primul loc în clasament, având acum trei puncte în fața Universității Cluj și șase față de FC Carmen București. Weekendul următor începe returul play-off-ului, Politehnica urmând să primească vizita echipei FC Carmen București pe 30 aprilie, de la ora 13:00 pe Stadionul Știința.

„Am spus și la sfârșitul sezonului regular că nicio echipă nu va face maximum de puncte în play-off și că tot Olimpia este favorită la titlu pentru că, în primul rând, are foarte multe jucătoare de valoare cu foarte mare experiență, jucătoare cu peste o sută de meciuri la națională și zeci de meciuri în Liga Campionilor, deci jucătoare care au trăit meciuri mai grele decât un astfel de derby. Noi avem foarte multe jucătoare care sunt pentru prima dată într-o asemenea postură, foarte multe junioare, inclusiv o junioară de 14 ani, la astfel de jucătoare nu ai cum să ai constanță, uneori îți iese, alteori nu. Avem jucătoare care au arătat că încă nu sunt capabile să reziste unei asemenea presiuni.

A fost o primă repriză cu un joc cât de cât echilibrat, poate cu un plus pentru noi, dar scorul era 4-0 la pauză pentru ele. Fără să construiască nimic, au marcat patru goluri pe greșelile noastre individuale foarte mari. Dar vedem astfel de greșeli și în Champions League la masculin, așa că nu putem să acuzăm pe nimeni că a greșit. Ne dorim să nu greșească în viitor, sper să reușim să strângem rândurile, ne așteaptă un meci foarte greu cu FC Carmen București care, din punctul meu de vedere, pare cea mai în formă echipă în acest moment – au învins la Cluj, ne-au învins pe noi în Cupă, deci vom avea un meci foarte greu și sperăm să fim capabili să trecem peste acest eșec și să facem un meci bun și în aceste condiții, meciul cu Clujul din ultima etapă devine decisiv.

Sigur că, așa cum am spus, ele au prima șansă, vin cu alt tip de moral, au încredere în forțele proprii, dar nu o să ne dăm la o parte și vom încerca să jucăm cât putem noi de bine și sperăm să producem o mare surpriză în ultima etapă.

Nu se aștepta nimeni la un asemenea scor, nu cred că în teren diferența a fost de șapte goluri, nu cred că ne-au fost superioare la un asemenea nivel. Însă este o echipă mai bună, mai experimentată, cu jucătoare care știu ce să facă în momentele decisive și au exploatat fiecare ocazie ivită” a declarat la final managerul Mirel Albon.

FC Universitatea Cluj: 1. Mirela Pop Ganea – 22. Maria Stamate (15. Andreea Pînzariu 79’), 5. Cristina Botojel, 21. Simona Sigheartău (2. Milica Radunovic 79’), 6. Adina Giurgiu, 4. Ioana Bortan(cpt.), 11. Mara Bâtea (8. Sonia Bumbar 62’), 9. Mihaela Ciolacu, 99. Ioana Bălăceanu, 90. Carmen Marcu (77. Florentina Iancu 79’), 10. Carolina Țabur (14. Adina Borodi 69’).

Rezerve neutilizate: 31. Nazim Ismailova, 20. Karina Bede, 88. Daiana Oneț, 23. Abioudun Famuditi.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (cpt.), 28. Antonia Bratu (22. Nicol Dincă-Vuia 46’), 88. Tristan Corneil, 7. Florentina Ancăș – 24. Cristina Sucilă (4. Cristina Codrescu 46’), 10. Nikoleta Kurja (27. Genoveva Roșie 46’), 26. Roxana Mirea – 14. Anda Jivan (12. Lorena Mihăilesc 46’), 23. Melisa Șodinca, 8. Clara Roșu (9. Nikolina Cakovic 61’).

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 11. Larisa Grigore, 16. Bianca Ienovan, 20. Alexandra Boboc