Mirel Albon, fost selecționer al naționalei feminine, este cel mai titrat antrenor din fotbalul feminin românesc și, începând cu această vară, după cum a fost deja prezentat la începutul lunii iunie, acesta va ocupa funcția de manager general al echipei feminine Politehnica Timișoara. Odată cu apropierea datei pentru reunirea lotului, acesta a oferit un prim interviu din noua postură.

Ce v-a atras să veniți la Politehnica Timișoara, având în vedere că ați avut oferte din străinătate?

Orice proiect nou este interesant pentru o persoană cum sunt eu, o persoană care acceptă provocări. Proiectul Politehnica Timișoara m-a atras atât din punct de vedere al conceptului, cât mai ales prin calitatea oamenilor cu care am discutat despre lansarea acestui proiect. Și, nu în ultimul rând, m-a atras frumusețea galeriei lui Poli, care ne-a asigurat prin câțiva dintre membrii ei că o să ne bucurăm de tot suportul.

Care este primul obiectiv pe care doriți să îl atingeți?

Obiectivul principal este să organizăm o secție de fotbal feminin foarte bine structurată, cu staff profesionist, care să ajute jucătoarele să își atingă potențialul maxim. De asemenea, ne dorim să construim o academie de fete care să producă jucătoare pentru echipele naționale și pentru echipele mari din Europa. Cu echipa de senioare ne propunem ca într-un timp cât mai scurt să fim capabili să ne luptăm pentru trofee la nivel național și, de ce nu, să punem Timișoara pe harta Champions League în câțiva ani.

Ce credeți că lipsește fotbalului feminin românesc și ce plus va aduce proiectul Politehnica Timișoara?

Fotbalul feminin românesc a crescut foarte mult din punct de vedere cantitativ în ultimul timp. Din păcate, din punct de vedere al calității, din 2017 suntem pe un trend descendent evident. Lipsa unei lupte adevărate pentru trofee dusă între echipe de nivel asemănător nu cred că este benefică pentru dezvoltarea fotbalului feminin în România. Sper ca Politehnica Timișoara să aducă un plus de calitate și de combativitate competiției interne și astfel toată suflarea fotbalistică să aibă de câștigat.

Spuneți că nu sunteți nici Dumnezeu, nici magician în construirea unei echipe. Care este rețeta succesului din punctul dumneavoastră de vedere?

Pentru mine rețeta succesului este munca, profesionalismul și respectul față de toți cei care muncesc pentru obținerea succesului. Tocmai de aceea, valorile pe care le vom promova la Poli Timișoara sunt: SPIRIT DE ECHIPĂ, MUNCĂ, RESPECT, SACRIFICIU, ONOARE.

Echipa de senioare este încă în vacanță, ați interacționat cu jucătoarele?

Am avut o discuție pe Zoom în care le-am transmis ideile mele și modul meu de lucru. Reacția lor mi s-a părut foarte pozitivă și asta îmi dă speranțe că vom face lucruri frumoase la Timișoara încă de la început.

Ați văzut junioarele jucând în campionatul U17. Ce impresie v-au lăsat?

Da, le-am văzut. Am spus și mai devreme, junioarele au un rol important în strategia noastră. Legat de impresie, nu vă spun decât că unele dintre ele vor intra în programul de pregătire al echipei de senioare din prima zi.

La final, ce mesaj aveți pentru suporterii Politehnicii și cei ai Fortunei Becicherecu Mic?

Mesajul meu este să fie alături de această echipă, care eu sunt convins că într-un viitor, sper cât mai apropiat, le va aduce satisfacții deosebite. De asemenea, eu sunt convins că într-un timp foarte scurt vom deveni echipa de fotbal feminin din România cu cei mai mulți spectatori la meciurile de pe teren propriu.