Politehnica Timișoara se întoarce cu trei puncte de la Constanța după un meci incredibil, în care a reușit o remontada de zile mari în penultimul meci din 2023. 

Pe un teren cu bălți, în prima repriză alb-violetelor nu le-a ieșit mai nimic. Scorul a fost deschis rapid de gazde, în minutul doi Florentina Istrate marcând cu șut din interiorul careului, după o pătrundere a Claudiei Chiper. Farul a condus în continuare ostilitățile în încercarea de a majora avantajul, moment venit în minutul 16, când Laura Sondore greșește, Chiper recuperează și îi pasează în fața porții Laurei Rus. Singurele momente în care Poli s-a apropiat de poarta adversă a fost la o lovitură liberă bătută de Nikoleta Kurja și un corner, dar nu s-a creat un real pericol. La poarta cealaltă, Sara Câmpean a avut câteva intervenții foarte bune, evitând majorarea diferenței.

Repriza a doua a adus un suflu total diferit Politehnicii Timișoara, care a dominat în mare parte meciul. După o ocazie nare ratată de Florentina Istrate și două lovituri libere executate peste poartă de Nikoleta Kurja, în minutul 65 Dimitra Ivanova reușește să reducă din diferență cu un șut din lateral, portarul Năcuță nereușind să prindă balonul. În minutul 72 Kurja bate un corner, Bratu se înalță și dă cu capul, iar Dimitra Ivanova împinge în poartă balonul căzut din transversală. Poli prinde avânt, iar Farul pică, nereușind să se mai apropie de poarta lui Câmpean. În minutul 82 Nikoleta Kurja marchează direct din corner, ca după patru minute să închidă tabela cu o lovitură liberă executată pe jos.

Atitudine și spirit de sacrificiu! Acestea sunt cuvintele care descriu această partidă extraordinară făcută de alb-violete. Cu 29 de puncte, Poli continuă lider în Superliga Feminină și se pregătește pentru ultimul joc din acest an, programat după pauza competiționala cu Banat Girls, pe 9 decembrie.

”Cred ca este al nu știu câtelea meci în care revenim în repriza a doua, indiferent că a fost egal sau ne-a condus adversarul. Am fost conduși cu două goluri aici, la Miercurea Ciuc la fel. Se pare că suntem echipa care face mai bună repriza a doua. Pe lângă faptul că avem o pregătire fizică foarte bună, fetele au un mental foarte bun și de fiecare dată jucătoarele venite de pe bancă aduc un plus echipei. A fost un meci de luptă extraordinar și fetele au arătat că pot juca fotbal adevărat chiar și pe un astfel de teren, merită felicitate toate jucătoarele. În prima repriză ele s-au adaptat mai bine la condițiile de joc, oarecum era normal pentru că au jucătoare cu experiență, care au mai trăit astfel de meciuri. Noi avem o echipă tânără, am avut nevoie de mai mult timp de adaptare, am discutat câteva lucruri la pauză, am făcut și niște schimbări care ne-au ieșit. Dar, în primul rând, ele au înțeles cum trebuie jucat pe un astfel de teren, s-au adaptat excepțional, a fost o risipă de energie astăzi, o putere de luptă remarcabilă. Am exploatat aproape la maxim fazele fixe din repriza a doua, pe care le-am lucrat toată săptămâna. Ne arată că avem fete inteligente, care pot deveni jucătoare foarte bune într-un viitor apropiat.
Daca spunea cineva la începutul sezonului că vom termina anul pe primul loc, spuneam că e puțin deplasat. Este un lucru extraordinar, obiectivul nostru era calificarea în play-off. Am mai zis că avem o echipă foarte tânără, am început greu, am avut jucătoare accidentate în pregătirea precompetițională, jucătoare care au venit foarte târziu, a trebuit să ne omogenizăm pe parcurs, să le aducem pe toate la același nivel de pregătire în timpul campionatului. Nu a fost ușor, însă fetele merită toate felicitările pentru că au depus un efort extraordinar. Faptul că suntem pe primul loc și cu șanse mari să terminăm sezonul regulat pe acest loc cu un număr bun de puncte în avans ne dă speranțe pentru partea a doua a campionatului”
 a declarat la final Mirel Albon. 

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 14. Anda Jivan (25. Dana Cioablă 75’), 5. Teodora Meluță (cpt.), 4. Antonia Bratu, 2. Laura Sondore (6. Melinda Nagy 46’), 10. Nikoleta Kurja, 11. Roxana Mirea (20. Roxana Dovîncescu 90+2), 18. Alexandra Boboc, 19. Andreea Șepețan (17. Shaira Pera 46’), 16. Dimitra Ivanova, 99. Emilly Scaramelo (8. Dyana Dawood 63’).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 22. Bianca Corsei