Politehnica Timișoara a înregistrat astăzi cea de-a patra înfrângere stagională în meciul disputat astăzi, la Afumați. Alb-violeții au fost învinși cu 2-1, după un gol încasat în al doilea minut de prelungire, și rămân fără victorie de trei etape în Liga a II-a. Partida a fost abordată de antrenorul Bogdan Andone cu o formulă mult schimbată față de ultimele jocuri, Țugui bifând primele sale minute în acest sezon în tricoul alb-violet.

După un start destul de liniștit de partidă, gazdele au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 9, atunci când centralul bucureștean Florin Miron a indicat punctul cu var, la un duel între Borislav Topic – folosit astăzi ca fundaș central – și Olariu. Vârful gazdelor, Marian Vlada, a fost însă neinspirat la executarea penaltiului și a trimis în transversală, aproape de vinclul din dreapta lui Dur-Bozoancă.

CS Afumați a deschis în cele din urmă scorul în minutul 28, atunci când mijlocașul Mugurel Dedu a reluat cu capul o centrare venită de pe stânga, de la Onea. Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 34, atunci când Taub a căzut în careu, după o intervenție dură a lui Patriche, însă centralul partidei a considerat că fundașul stânga al Politehnicii a simulat și i-a arătat cartonașul galben. De altfel, Taub a și fost schimbat, peste un minut, de Cornel Predescu. Intrarea experimentatului jucător al alb-violeților a fost însă de bun augur, el reușind să restabilească egalitatea, în minutul 43, printr-un șut de la 18 metri, care nu a putut fi oprit de portarul Marinescu, deși acesta a atins balonul.

A urmat un șir de ratări enorme ale alb-violeților, care l-au avut în prim-plan pe Sorescu, unul dintre cei mai activi jucători ai oaspeților. În prelungirile primei reprize, tânărul jucător al Politehnicii a reluat puțin alături, din alunecare, o centrare a lui Bădăuță. În minutul 50, a scăpat în situație unu contra unu cu Marinescu, însă l-a luat la țintă pe golakeeperul ilfovenilor. Apoi, în minutul 55, Predescu a centrat de pe stânga, însă reluarea lui Sorescu nu a prins cadrul porții. În fine, în minutul 64, a fost rândul lui Bădăuță să scape singur cu portarul gazdelor, însă a trimis peste transversală.

Formația din Afumați, aflată în corzi în prima parte a mitanului secund, și-a revenit și a început să conteze și în ofensivă. Încercările lui Vlada, Avram și Manole au avut ca răspuns intervențiile extrem de inspirate ale portarului Dur-Bozoancă. Goalkeeperul sosit de la Viitorul Constanța nu a mai putut opri însă și șutul expediat de Zaharia, în minutul 90+2, de la aproximativ 20 de metri, care a înclinat definitiv balanța în favoarea formației ilfovene.

CS Afumați (antrenor Vasile Neagu): Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Olariu, Dedu – Avram (80, Zaharia), Manole (75, N. Vasile), Burlacu (58, Nicolae) – Vlada.
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Topic, Taub (35, Predescu) – Krausz, Poparadu (78, Plămadă), Ignea – Sorescu, Bădăuță (90+1 Staicu), Țugui.