Politehnica Timișoara primește, mâine, vizita UTA-ei, pentru cel mai așteptat meci al toamnei din eșalonul secund. O partidă așteptată cu nerăbdare și de „Băieții în Ghete”, care sunt deciși să obțină o victorie în fața alb-roșiilor, pentru a se revanșa față de eșecul usturător din primăvară, atunci când „Bătrâna doamnă” se impunea la scor de forfait pe „Dan Păltinișanu”.

Căpitanul Ioan Mera, obișnuit cu duelurile vestice încă de la începutului deceniului, cunoaște importanța întâlnirii cu UTA pentru suporterii timișoreni.

„Eu am mai trăit acese meciuri și știu ce se așteaptă de la noi. Pentru suporterii noștri, o victorie cu UTA echivalează cu câștigarea unui titlu. Să nu ne mai gândim la ce a fost în meciul din primăvară. Să ne concentrăm la ce avem de făcut duminică, să ne facem jocul și să fim răi, în sensul pozitiv al cuvântului. Nu avem cum să pierdem acest joc dacă vom face ceea ce ne cere antrenorul”, consideră Ioan Mera. „Fiecare meci împotriva UTA-ei e unul special pentru mine, dar trebuie să fie la fel și pentru ceilalți băieți. Va trebui să ne autodepășim și să dăm 100%”, a continuat căpitanul polist.

Acel 0-3 din ultimul derby, disputat la 21 mai pe stadionul „Dan Păltinișanu”, a fost privit din tribună de Ioan Mera.

„Am avut emoții foarte mari, mai mari decât dacă aș fi jucat. Sper să ne luăm revanșa. Noi încercăm să nu ne gândim foarte mult la ce a fost anul trecut, însă nu poți uita atât de ușor o asemenea înfrângere. Sunt convins că va fi foarte multă lume duminică pe stadion, pentru că e un meci așteptat de foarte mult timp”, a mai spus Mera.

Spre deosebire de întâlnirile din sezonul trecut, în partida de mâine Politehnica e formația mai bine clasată. Alb-violeții ocupă locul 9, cu 16 puncte, în vreme ce UTA se află imediat sub linia retrogradării, cu 11 puncte.

„După rezultate, UTA pare mai slabă. Însă din punctul de vedere al lotului, cred că stă mai bine decât anul trecut. Dispune de foarte mulți jucători cu experiență în Liga I, dar probabil că încă nu formează o echipă”, a mai spus Ioan Mera.

Partida Politehnica Timișoara – UTA, din etapa a 12-a a Ligii a II-a, va avea loc duminică, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.