Politehnica Timișoara își începe aventura în noul sezon al Ligii a II-a în celălalt capăt al țării. Alb-violeții joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Daciei Unirea Brăila, o formație ce rămâne periculoasă în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă în această perioadă.

Delegația Politehnicii a pornit încă de astăzi în prima deplasare a sezonului. Alb-violeții vor rămâne o noapte la Mogoșoaia, iar mâine își vor continua drumul până la Brăila, unde se vor caza în noaptea de dinaintea meciului.

Căpitanul echipei în sezonul 2017/2018, Ioan Mera, e încrezător în șansele echipei sale de a păși cu dreptul în noua stagiune.

„În primul rând, ne așteaptă o deplasare foarte lungă, plecăm cu două zile înainte la Brăila. E foarte important să începem bine campionatul, să ne întoarcem cu puncte de acolo. Probabil va fi un meci de luptă, am înțeles că terenul e destul de rău la Brăila, dar sper să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc și să obținem puncte din acest meci. Dacă am putea să le obținem pe toate, ar fi și mai bine”, a declarat Mera.

Alb-violeții și-au studiat temeinic primul adversar din noul sezon. Ioan Mera speră ca el și colegii săi să reușească să își impună jocul în fața trupei lui Alin Pânzaru.

„Avem ceva informații despre echipa din Brăila. Am și făcut o analiză tactică a lor, domnul antrenor (n.r. Bogdan Andone) ne-a vorbit despre cei de la Dacia Unirea. Nu voi dezvolta prea mult subiectul, deoarece rămâne în vestiar ceea ce s-a vorbit. Sper să îi anihilăm și să îi obligăm să joace cât mai slab sâmbătă”, a afirmat Mera.

Fundașul central în vârstă de 30 de ani consideră că echipa e pregătită, din toate punctele de vedere, pentru a doua aventură la nivelul eșalonului secund.

„Suntem pregătiți. Am făcut un cantonament foarte bune, antrenamentele sunt, de asemenea, foarte bune. E momentul să începem campionatul și sperăm să îl începem cât mai bine. Doar prestațiile reușite aduc victorii, iar victoriile ne dau încrederea necesare pentru următoarele etape”, spune Mera.

În această vară, în lotul Politehnicii au survenit numeroase schimbări, nu mai puțin de zece jucători fiind transferați până în acest moment. „Nu aș dori să fac o comparație între lotul pe care îl avem acum și cel din sezonul trecut. Am foarte mulți prieteni printre cei care au plecat. Doar meciurile vor demonstra dacă avem un lot mai bun decât anul trecut sau nu”, afirmă Ioan Mera.

Partida Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul rundei inaugurale a Ligii a II-a, ediția 2017/2018.