Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Duminică, de la ora 14:00, Politehnica Timișoara o găzduiește, pe stadionul „Știința”, pe AFC Hermannstadt, a doua clasată a Ligii a II-a și revelația Cupei României. Atacantul alb-violeților, Ionuț Plămadă, e de părere că el și colegii săi își pot trece în cont cele trei puncte, cu condiția să se mobilizeze exemplar în fața grupării sibiene.

„Urmează un meci foarte greu, cu una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului. Hermannstadt are mulți jucători cu experiență atât la nivelul Ligii I, cât și la cel al eșalonului secund. Au, de asemenea, un antrenor foarte bun, care a avut rezultate bune atât în tur, cât și în retur, drept dovadă că au eliminat din Cupa României pe FCSB. Sperăm să facem un meci bun și să ieșim victorioși”, a declarat Plămadă.

Atacantul Politehnicii spune că jucătorii au trecut cu bine peste zbuciumul din ultimele două săptămâni, de după schimbarea staff-ului tehnic.

„Într-adevăr, a fost o perioadă mai grea pentru noi, din cauza așa-ziselor probleme care au apărut odată cu schimbarea staff-ului. Dar noi ne-am văzut de treabă, suntem jucători profesioniști. Noi trebuie să ne facem treaba cât mai bine, indiferent de condiții, indiferent de cine conduce antrenamentele sau cine stă pe bancă la meci. Am avut o reacție pozitivă la Mioveni și sperăm să o ținem tot așa. Astfel de probleme apar la toate cluburile, peste tot vin și pleacă antrenori sau jucători. Asta a fost, a trecut și mergem mai departe. Nu trebuie să ne plângem de milă și să ne afundăm într-o stare de tristețe”, a declarat Plămadă.

În meciul de luni, de la Mioveni, Plămadă a marcat golul egalizator și a mai avut alte două ocazii mari de gol. Atacantul originar din Rădăuți spune că se simte bine într-un sistem cu doi atacanți, deși are capacitatea de a se adapta după cerințele antrenorului

„Mie îmi place sistemul 4-4-2, dar cred că noi, ca fotbaliști, trebuie să ne adaptăm oricărui sistem. Trebuie să ne facem treaba cât mai bine fiecare, indiferent unde ne poziționează antrenorul în teren. Dacă fiecare își face treaba și dă tot ce are mai bun, și rezultatul va fi pe măsură”, a mai spus Plămadă.

Partida Politehnica Timișoara – AFC Hermannstadt va avea loc duminică, de la ora 14:00, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi televizat de Digi Sport.