Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se află în fața unei deplasări dificile. Mâine, de la ora 13.00, alb-violeții vor evolua la Ploiești, în fief-ul Petrolului, o formație cotată cu șanse mari la promovarea în Liga I. Partida va fi însă una aparte pentru mijlocașul polist Ionuț Plămadă, care va fi adversar cu fratele său, Florin, component al „Lupilor galbeni” din această vară.

Ionuț Plămadă se așteaptă la un meci extrem de dificil mâine, pe stadionul „Ilie Oană”, acolo unde e convins că și atmosfera va fi una incendiară.

„Jucăm împotriva unei echipe bune a campionatului, care încă de la început și-a anunțat intenția de a promova. Cred că e una dintre principalele favorite, altături de alte echipe, cum mai e și «U» Cluj. Dar noi vom merge la Ploiești cu intenția de a face un joc cât mai bun și de a scoate puncte. Cei de la Petrolul au o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, care au state vechi de lucru în Liga I și, cu siguranță, atmosfera va fi incendiară la meci”, a declarat Plămadă.

Mijlocașul polist se va întâlni mâine, pe gazon, cu fratele său, Florin, transferat în această vară la Petrolul. Așa cum bilanțul întâlnirilor directe de la Ploiești, dintre „găzari” și „studenți”, e nefavorabil celor din urmă, așa și statistica directă a fraților Plămadă îl dezavantajează pe Ionuț.

„Vom vedea cine o să câștige, sper ca de data asta să fiu eu învingător. Ne-am mai întâlnit ca adversari și, din păcate, mă conduce cu 2-0. Dar nu e nimic pierdut, pot întoarce scorul. Am vorbit și miercuri seară, eu am câștigat cu Politehnica meciul cu Ripensia, iar el a și marcat în restanța cu Chindia. Sper să nu dea gol și duminică!”, a mai spus Ionuț Plămadă.

Florin Plămadă (foto dreapta) s-a născut la 30 aprilie 1992, fiind cu trei ani mai tânăr decât fratele său, component al Politehnicii. Acesta s-a lansat la Rapid CFR Suceava, echipă la care cei doi frați au evoluat împreună o perioadă. De-a lungul anilor, Florin a mai jucat la CS Otopeni, FC Botoșani și Politehnica Iași, fiind cooptat în această vară de Petrolul. În eșalonul de elită, Florin Plămadă a adunat 76 de meciuri și 3 goluri.

Partida Petrolul Ploiești – Politehnica Timișoara, din etapa a 7-a a ligii secunde, va avea loc mâine, de la ora 13.00, pe stadionul „Ilie Oană”.