Născut pe 21 Septembrie 1990, Ionuț Vucea și-a făcut un nume în rândul poliștilor, fiind implicat trup și suflet la echipă încă din primele meciuri.

La Poli mereu s-au format colective unite, familii, s-au consumat sentimente și a rămas iubirea veșnică pentru club. Ionuț Vucea a crescut de mic pe lângă Poli, de la grupele de copii și juniori sau la echipa a doua, pe vremea când încă jucam în prima ligă.

Apoi a venit momentul 2013, primul sezon de Liga a 4-a. Ionuț se alătura noului nostru proiect, un proiect curat, pornit din dragoste și pasiune. În cele patru sezoane petrecute la Poli, i-a obișnuit pe susținătorii echipei cu curse în viteză pe ambele flancuri și, nu de puține ori, cu execuții spectaculoase, precum cea împotriva celor de la Dunărea Călăraşi din sezonul 2016-2017. A strâns 93 de meciuri și 27 de goluri, iar unul dintre ele a fost cu o însemnătate aparte. Într-un meci împotriva celor de la Deva, acesta a izbucnit în plâns, dedicând golul victimelor de la #Colectiv.

Vucea încă evoluează pentru CSU Universitatea de Vest din Timișoara, în Liga a IV-a, unde e jucător de bază.

În tot acest timp Ionuț a avut grijă și de viitorul său ca antrenor. Încă din 2016 acesta a început să cocheteze cu ideea de a avea o carieră în antrenorat. A făcut pregătirea propriu-zisă la Centrul Național de Pregătire Timișoara, învățând foarte multe de la profesorii Sorin Brîndescu și Cristian Petcu. Momentan este „secundul” lui Cristian Petcu la echipa alb-violetă din Liga de Tinere și la Liceul Banatul, la generaţia de copii născuţi în anul 2010. La cursul final, unde a obținut „Licența B pentru juniori”, a avut ocazia să schimbe idei și tehnici alături de antrenori tineri din academiile celor de la Miercurea Ciuc, Academia Gheorghe Hagi, etc.

La Politehnica Timișoara punem preț pe profesionalism și învățare. Toți antrenorii noștri sunt licențiați și urmează cursuri de perfecționare încontinuu. Politehnica, mai mult decât un club!

„Spui Poli, spui și al 12-lea jucător” – Ionuț Vucea.

 

Articol redactat de Octavian Stăncioiu & Adrian – Nicolae Laichici