Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a fost învinsă pe „Știința”, astăzi, de a doua clasată a eșalonului secund, AFC Hermannstadt. Sibienii au înscris unicul gol al întâlnirii chiar prin ex-polistul Ștefan Blănaru, în minutul 11. Alb-violeții au trecut de mai multe ori pe lângă egalare, cel mai aproape fiind în minutul 20, atunci când Cornel Predescu a irosit o lovitură de pedeapsă.

Pe un teren curățat complet de zăpadă, dar totuși moale, cele două echipe nu s-au menajat, perioada de tatonare fiind destul de scurtă. După o primă reluare spre poarta sibiană, trimisă de Krausz, cu capul, a și venit golul care avea să încline decisiv balanța în favoarea oaspeților. În minutul 11, Coman a trimis o diagonală pe flancul stâng, până la Herghelegiu, care a centrat în careu, la prima bară, de unde Ștefan Blănaru a reluat în plasa porții lui Dur-Bozoancă. O reușită pentru care și-au manifestat bucuria doar colegii săi, fostul golgeter al Politehnicii refuzând să se exteriorizeze în semn de respect față de cei care i-au fost colegi și de suporterii alb-violeți.

Oaspeții au fost chiar aproape de a-și dubla avantajul peste doar trei minute, la un corner executat de pe stânga, la care fundașul Stoica a deviat periculos, cu capul, la câțiva centimetri de poarta Politehnicii. Timișorenii au fost periculoși mai cu seamă prin șuturile de la distanță, primul expediat spre poarta lui Niga venind în minutul 17, la o lovitură liberă executată de Ignea peste poartă, din poziție centrală.

Cea mai importantă șansă de gol a alb-violeților a fost însă cea din minutul 20, atunci când Cornel Predescu a executat slab un penalti, pe centrul porții, fiind ghicit de Toma Niga. Alb-violeții obținuseră lovitura de pedeapsă după ce fundașul central Crișan a respins cu mâna o minge trimisă cu capul de Mera. Peste cinci minute, oaspeții au fost din nou aproape de 0-2, la lovitura liberă executată de Rusu, în bară, urmată de un ricoșeu la Blănaru, care l-a luat însă la țintă pe Dur-Bozoancă, rămas la pământ într-un colț al porții. Timișorenii au încercat din nou să pericliteze poarta cu șuturi de la distanță, însă reluările lui Ignea (16) și Poparadu (32) au fost „ghicite” de Niga. Dur-Bozoancă s-a remarcat și el, în minutul 34, la șutul violent al fundașuluis stânga Daniel Tătar, de la 20 de metri. Ultima ocazie notabilă a primei părți a aparținut Politehnicii: în minutul 37, Predescu a recuperat un balon la marginea careului, iar apoi a șutat, din lateral stânga, la câțiva centimetri de colțul lung.

În partea secundă, jocul s-a mai liniștit, iar ocaziile de gol s-au împuținat odată cu scurgerea minutelor. Formația oaspete a fost periculoasă doar prin căpitanul Dâlbea, care mai întâi a tras peste poartă din mijlocul careului (63), apoi a tras de la 20 de metri, violent, iar Dur-Bozoancă a respins în corner (81), pentru ca finalmente să trimită mingea în transversală, cu capul (82). Alb-violeții au încercat tot cu șuturi de la distanță să surprindă vigilența lui Toma Niga, extrem de insistent cu acest procedeu fiind nou-intratul Vasile Nicolae, căruia nu i-a lipsit mult să își treacă în cont cel puțin un gol de kinogramă.

S-a încheiat 0-1, iar Hermannstadt și-a consolidat poziția a doua din clasament, direct promovabilă, în vreme ce Politehnica rămâne fără victorie în meciurile oficiale din 2018.


Politehnica Timișoara (antrenor Antonio Foale): Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Ignea (80, Ghinescu), Krausz, Poparadu, Predescu (61, V. Nicolae) – Sorescu, Plămadă (80, Lusamba)
AFC Hermannstadt (antrenor Alexandru Pelici): Niga – Coman, R. Crișan, I. Stoica, Tătar (78, Petrescu) – Dâlbea (cpt.), Boboc – A. Pop (71, M. Stanciu), B. Rusu, Herghelegiu – Blănaru (90+1, M. Dumitriu)