prof. univ. dr. ing. Viorel – Aurel Şerban, Rector Universitatea Politehnica Timişoara

🗣️ | Cuvântul Rectorului la ceas aniversar

„4 decembrie 1921. O dată care-i face să tresară pe timișorenii de pretutindeni. În acea iarnă îndepărtată, la trei ani de la Marea Unire, orașul și-a câștigat cel mai de preț simbol, alintat peste ani, de generații întregi de druckeri, cum nu se poate mai frumos: POLI.

Poate că POLI n-a avut strălucirea Chinezului sau a Ripensiei. Greutatea clubului studențesc nu s-a măsurat în cupe, medalii și diplome. În schimb, POLI a avut, în întreaga ei existență, acel CEVA, care a făcut-o specială în peisajul general al fotbalului românesc: PASIUNEA. Un sentiment nobil, dezinteresat, necontenit. Un „bun” ce nu poate cumpăra vedete de talie internațională și nici nu poate fi cuprins în vreun dosar de licențiere, dar pe care puține cluburi din lume și-l pot permite sau revendica. Poate Napoli, poate Marseille, poate Liverpool. Orașe care, la fel ca Timișoara, trăiesc pentru două culori. Orașe pentru care echipa înseamnă totul, iar suporterii îi dedică întreaga perioadă cuprinsă între naștere și moarte.
Inima Timișoarei pulsează un sânge violet, izvorât din intenția lui Traian Lalescu, primul rector al Școlii Politehnice. Penița reputatului matematician a dat Timișoarei o nouă identitate, o stare de spirit, un simbol.

Pentru toate bucuriile pe care ni le-ai oferit, pentru că te-ai născut și pentru că exiști, LA MULȚI ANI, POLI!”

prof. univ. dr. ing. Viorel – Aurel Șerban, Rector Universitatea Politehnica Timişoara