Pe 28 septembrie (ora de începere 11:00) Politehnica se deplasează la Severin, pentru meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostul club Energeticianul. Intrarea pe stadion este gratuită.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Politehnica Timișoara

Stadion Municipal
Strada Independenței, Drobeta Turnu Severin
Județul Mehedinți

Cum ajung?

Cu mașina: 230 kilometri (aprox. 3:15h) – A1 – A6 (Lugoj) – Centura Lugoj – DN6 (Caransebeș) – Orșova – E70 (Dr. Tr. Severin) – Centura Severin – Stadionul Municipal

Cu trenul: IR1692 (5:20 – 9:10), întoarcere IR1691 (16:32 – 20:19)

Ridesharing: BlaBlaCar

Forum Druckeria: suporterii din #familiaviolet sunt reuniți prin acest mijloc de comunicare, iar printre subiectele care se dezbat pe forum, frecvent se oferă mijloc de transport pentru deplasări cu masinile personale ale membrilor forumului. Vă propunem să verificați această comunitate virtuală, deseori se găsesc oportunități pentru meciurile din deplasare: www.forum.druckeria.ro

Unde parchez?

Parcarea e gratuită în jurul Stadionului Municipal, fiind suficiente locuri de parcare pentru toți suporterii veniți la meci.

Ce mai pot face în zonă?

Știai că Severinul a fost declarat municipiu încă din anul 121 d.Hr, în momentul în care populația atinsese 14.000 locuitori? Pe la mijlocul secolului al III-lea Drobeta se întindea pe 60 hectare și era locuită de circa 40.000 oameni. Ce mai poți vedea în Severin?

Castrul Roman, împreună cu Piciorul Podului lui Traian, monumente care au fost construite în perioada dintre războaiele lui Traian împotriva lui Decebal de către Apolodor din Damasc. Scopul podului era de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian și a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei, iar Castrul Roman a fost un important centru militar și politic din care se văd și astăzi patru porți laterale, cazărmi, și, în centru, clădirea pretorului unde a poposit chiar împăratul Traian. Aceste locuri sunt pline de istorie și au o valoare imensă, fiind printre singurele punți de legătură cu stilul de viață și de organizare al acelor vremuri.

Castelul cu Apă, un real simbol al municipiului Drobeta Turnu Severin, a devenit nu doar reperul unui punct turistic al orașului de lângă Dunăre, ci și una din cele mai importante atracții pentru străini. Alături de Piciorul Podului Traian și de ruinele Cetății Severinului, Castelul de Apă, a devenit clădirea emblematică a municipiului. acesta găzduind spații expoziționale, o galerie de artă, dar și un punct de informare turistică. Înălțimea turnului este de 27 de metri, iar cei care doresc pot urca până în vârful acestuia, fie cu liftul, fie pe scări. Orice modalitate ați alege, suntem siguri că este un efort al cărui rezultate vă vor fi pe plac, deoarece turnul oferă un punct de belvedere unic în municipiu. Taxa de vizitare a Castelului este de 5 lei/persoană.

Palatul Culturii „Theodor Costescu”, ‘uriașul’ din fața celebrei Fântâni Cinetice este și simbolul culturii severinene. Acesta este unul dintre monumentele istorice protejate de pe lista Unesco și nu ne miră deloc, având în vedere construcția impunătoare, fiind proiectat de cunoscutul arhitect Grigore Cherchez. În secolul XX, acesta a găzduit biblioteca orașului, cinematograful, sala de teatru și muzeul orașului. În zilele noastre, după reabilitarea acestuia în totalitate, Palatul Culturii arată impecabil și este locul în care arta se întâlnește cu teatrul, aici având loc săptămânal expoziții interactive, ateliere de ceramică, vernisaje, concerte, piese de teatru și seri de film.

Unde se mănâncă bine? (conform TripAdvisor)

Kripton Pub & Grill – str. Crișan, nr. 8, Drobeta Turnu Severin
Nest Restaurant & Accommodation – str. Matei Vasilescu, nr. 18, Drobeta Turnu Severin
16,50 Restaurant – str. Traian, nr. 50, Drobeta Turnu Severin
Terasa Baitz – str. Uzinei, Băile Herculane