Toate echipele din Academia Politehnica, implicate în Liga de Tineret şi Liga Elitelor, au evoluat în acest weekend în partide considerate în deplasare. La Timişoara, grupele Under 15 şi 16 au obţinut victorii cu acelaşi scor pe terenul concitadinei Ripensia, în timp ce poliştii sub 17 ani şi-au întrerupt seria de rezultate pozitive cu un eşec la Arad. În schimb, alb-violeţii U18 au înregistrat a doua victorie la rând.

Liga de Tineret

Azi, în cea mai lungă deplasare a echipelor noastre în weekend, Politehnica U18 s-a impus categoric în sud-estul Transilvaniei, cu ACS Kids Tâmpa. La pauză diferenţa era de doar un gol, dar băieţii antrenaţi de Cristi Petcu şi Ionuţ Vucea s-au descătuşat în partea secundă, în care au mai marcat de patru ori în poarta ultimei clasate din play-out-ul Seriei Vest.

Tineretul alb-violet încheie astfel anul în campionat pe locul 3 în play-out, cu 17 puncte. Alb-violeţii mai au un joc oficial în acest an – miercuri, 30 noiembrie, de la ora 12.00, la Baza 2, e programat duelul cu Ripensia din grupa A – Vest a Cupei de Tineret. Următorul joc în Liga de Tineret va fi anul viitor, pe 19 martie, de la ora 12.00, acasă, în compania Universităţii Cluj.

Kids Tâmpa Braşov – POLITEHNICA 1-6 (1-2)

Au marcat pentru Poli: F. Marincu (2), Bătănași, A. Pop, P. Paleacu şi D. Olariu

Politehnica U18 (antrenor Cristian Petcu): Urdeş – Bălănescu, P. Paleacu, M. Oprea, D. Olariu, A. Pop, F. Marincu (cpt.), A. Avramescu, E. Adam, Bătănaşi. Au mai intrat: Păsule – Popeci, Lengyel, Cizmașiu şi D. Balaci.

Liga Elitelor U17

Arădenii şi-au luat revanşa pe „Motorul”, în play-off, după eşecul dur din sezonul regular (scor 0-4 la Baza 2) şi au întrerupt astfel seria de patru victorii la rând a alb-violeţilor pregătiţi de Cristi Gălan. Poli U17 e acum pe 3 în Seria Vest, cu 28 de puncte.

La fel ca formaţia U18, alb-violeţii sub 17 ani mai au un meci oficial în 2022, cel de miercuri, de la ora 14.00 (Baza 2), cu Ripensia, din grupa A – Vest a Cupei Elitelor U17. În campionat, următorul joc va fi cel din runda a 5-a a play-off-ului, cu „U” Cluj acasă, în data de 19 martie 2023 (ora 14).

UTA – POLITEHNICA 4-2 (3-1)

Au marcat pentru Poli: D. Tătaru şi D. Roşca

Politehnica U17 (antrenor Cristian Gălan): Balica – D. Tătaru, A. Vlaicu, Boariu (cpt.), Erceanu, D. Macovei, S. Avramescu, Şt. Vladu, T. Hus, M. Lazăr, D. Roşca. Au mai intrat: Ed. Tudor, B. Bratu şi Chelariu.

Liga Elitelor U16

Poliştii sub 16 ani (foto) s-au impus după pauză în faţa concitadinilor de la Ripensia, într-un joc disputat ieri pe terenul „Colterm”. În urma acestui rezultat alb-violeţii s-au apropiat la un singur punct de roş-galbeni şi la patru de liderul „U” Cluj, formaţie pe care o vor întâlni după pauza competiţională. Duelul cu ardelenii, din runda a 5-a a play-off-ului Seriei 4, va fi pe 18 martie (ora 10.00) pe teren propriu!

Ripensia – POLITEHNICA 0-3 (0-0)

Au marcat: B. Bratu, An. Mircea şi Kulcsar

Politehnica U16 (antrenor Paul Codrea): Traia – An. Bologa, B. Şteta (cpt.), Al. Matei, B. Bratu, R. Goia, L. Ardel, An. Mircea, Kulcsar, Fotoniu, D. Bogdan. Au mai intrat: L. Chiş, Fazekaș, Bojin şi Axinia.

Liga Elitelor U15

Generaţia cu un an mai tânără s-a impus şi ea cu acelaşi scor „de forfait” în derby-ul local cu „Ripi”, disputat în dimineaţa aceasta pe arena din Ciarda Roşie. Spre deosebire de elevii lui Paul Codrea, cei ai lui Alin Paleacu au înscris toate golurile în prima parte a partidei.

Politehnica e lider detaşat în Seria 11 (regională), cu 16 puncte, la intrarea în pauza de iarnă. Campionatul va fi reluat pentru alb-violeţii sub 15 ani pe 12 martie (ora 10.00) cu un joc pe teren propriu, în compania celor de la Juventus Timişoara.

Ripensia – POLITEHNICA 0-3 (0-3)

Au marcat: Al. Matei, Bologa şi Dîrlea

Politehnica U15 (antrenor Alin Paleacu): Al. Novac – Mixich, N. Andrei, An. Bologa, Săvulescu, Dîrlea, A. Manoliu, Al. Matei, Ozdemir (cpt.), An. Tolcea, Brătoiu. Au mai intrat: Sopco, F. Bodea, D. Şandru, R. Miculescu şi Otescu.