Un nou weekend per total pozitiv pentru juniorii din Academia Politehnica. Dacă formaţia U18 a început cu stângul (şi) play-out-ul, în Liga Elitelor echipele noastre au început play-off-ul cu victorii pe două terenuri cu greutate. Poliştii sub 17 ani au învins liderul Seriei Vest – Universitatea Craiova, în timp ce Poli U16 a învins-o din nou pe UTA şi a ajuns la cinci victorii consecutive în campionat.

Liga de Tineret

Echipa noastră sub 18 ani a cedat în prima etapă a play-out-ului, în fieful vecinilor de la LPS Banatul. Sebastian Avramescu şi Daniel Olariu au marcat golurile alb-violeţilor, care se clasează pe poziţia a 5-a în Seria Vest, cu 11 puncte. În runda următoare, Politehnica U18 joacă pe terenul lui FC Argeş. Meciul se dispută duminică, 13 noiembrie, de la ora 12.00, la Curtea de Argeş. Tot săptămâna viitoare, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12.00, Poli U17 se reîntâlneşte cu LPS Banatul pe acelaşi teren, în Cupa – Liga de Tineret.

LPS Banatul – POLITEHNICA 4-2 (1-1)

Au marcat pentru Poli: Avramescu și D. Olariu

Politehnica U18 (antrenor Cristian Petcu): Urdeș – An. Manea, A. Mada, Avramescu, Bălănescu, M. Oprea, F. Marincu, Pureca, Șteta, Țurcaș, Paleacu. Au mai intrat: Bătănași, D. Olariu, E. Adam şi Popeci.

Liga Elitelor U17

Un nou succes mare pentru tinerii sub 17 ani ai Politehnicii, câştigători la Craiova în prima etapă a play-off-ului Seriei Vest. După remiza înregistrată în prima parte a campionatului pe terenul liderului din Dolj (scor 3-3), jucătorii pregătiţi de Cristi Gălan au arătat că ultimele rezultate nu sunt deloc întâmplătoare şi s-au impus acum cu 3-2 în faţa Universităţii. Gazdele au deschis scorul în minutul 20, dar Aurel Vlaicu a egalat peste un sfert de oră. În repriza secundă un autogol (min. 62) şi reuşita lui Marco Lazăr (71) au apropiat-o pe Poli U17 de victorie. Oltenii au mai înscris o dată în minutul 84 iar Ed. Tudor, abia intrat la alb-violeţi, a fost eliminat pentru cumul de avertismente, dar băieţii noştri au rezistat până la ultimul fluier venit după multe minute de prelungiri.

În urma acestui succes Politehnica Under 17 a urcat pe 2 şi s-a apropiat la şapte puncte de liderul autoritar Universitatea Craiova (29 pt.). În a doua rundă a play-off-ului elevii lui Cristi Gălan joacă tot în deplasare, cu FC Argeş. Joc programat duminică, 13 noiembrie, de la ora 14.00, pe stadionul „Municipal” din Curtea de Argeş. Mai întâi însă va fi jocul de Cupă cu LPS Banatul, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 14.00, în deplasare.

Univ. Craiova – POLITEHNICA 2-3 (1-1)

Au marcat pentru Poli: A. Vlaicu, M. Balaci (autogol) şi M. Lazăr

Politehnica U17 (antrenor Cristian Gălan): Balica – Tătaru, A. Vlaicu, Şt. Vladu, Boariu (cpt.), Erceanu, D. Macovei, Avramescu, T. Hus, M. Lazăr, D. Roşca. Au intrat: Ed. Tudor, B. Bratu şi Al. Chelariu.

Liga Elitelor U16

Aradul Nou – teritoriu violet, după ce băieţii lui Paul Codrea au obţinut al doilea succes la rând cu 2-1, pe „Motorul”, în faţa rivalei UTA. Dacă în urmă cu o săptămână acesta s-a consemnat în ultima etapă a sezonului regular. Acum, echipa noastră s-a impus în duelul care a contat pentru prima rundă a play-off-ului Seriei 4. Alexandru Cercel şi Fabian Roşu (în min. 69 şi 73) au făcut 2-0, pentru ca gazdele să reducă din diferenţă cu 13 minute înainte de final.

Poli U16 (foto) ocupă locul 3, 27 de puncte. În etapa a doua a play-off-ului jucăm cu CFR Cluj în deplasare. Joc programat, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10.00, pe terenul Victoria Someşeni. De asemenea, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12.00, alb-violeţii sub 16 ani joacă acasă, la Baza 2, în 16-imile Cupei, cu CSS Craiova.

UTA – POLITEHNICA 1-2 (0-0)

Au marcat pentru Poli: Cercel și F. Roșu

Politehnica U16 (antrenor Paul Codrea): Traia – Bologa, R. Laza, A. Radu, B. Bratu, L. Ardel, F. Roșu (cpt.), Kulcsar, E. Adam, Fotoniu, D. Bogdan. Au mai intrat: Șteta, D. Nagy, Cercel, L. Chiș și An. Tolcea.

Liga Elitelor U15

Politehnica U15 a stat în etapa a 4-a din Seria 11. În etapa a 5-a, duminică, 13 noiembrie, de la ora 10.00, alb-violeţii pregătiţi de Alin Paleacu primesc replica celor de la CSM Reşiţa, la Baza 2 a Politehnicii.