Duelul celor două formații alb-violete din Timișoara s-a încheiat cu victoria prim-divizionarei. ACS Poli, astăzi în calitate de oaspete pe stadionul „Dan Păltinișanu”, a trecut la limită, scor 1-0, de concitadina Politehnica, după un meci în care diferența dintre primul și al doilea eșalon s-a văzut doar în primele 20 de minute ale reprizei secunde. Trupa lui Bogdan Andone a presat pe final și a fost foarte aproape de a trimite meciul în prelungiri.

Prima repriză a fost relativ anostă, cu puține faza periculoase la cele două porți. Politehnica a trimis primul șut cadrat în minutul 16, prin Cornel Predescu, a cărui execuție de la 20 de metri a fost ghicită de Smaranda. ACS Poli a replicat prin fundașii laterali, Crețu reluând din interiorul careului, în minutul 25, în brațele lui Dur-Bozoancă, pentru ca două minute mai târziu, Țigănașu să trimită o lovitură liberă, din lateral dreapta, peste poartă. Cea mai mare șansă de gol a primei părți a aparținut divizionarei secunde și l-a avut în prim-plan pe Marius Staicu, excelent servit în adâncime de Predescu, însă execuția atacantului alb-violet, din poziție unu contra unu cu Smaranda, a lăsat de dorit. Ultimele șanse de gol ale primului mitan au aparținut formației din Liga I: în minutul 34, Artean a trimis puțin peste poartă, de la 20 de metri, pentru ca în minutul 39, Staicu să devieze nefericit mingea, la o lovitură liberă executată de Țigănașu, în transversala porții lui Dur-Bozoancă.

Repriza secundă a început în nota de dominare a celor de la ACS Poli, care au și deschis scorul la șapte minute de la reluare, prin proaspăt transferatul atacant togolez Camaldine Abraw, care a reluat din vole centrarea de pe dreapta a lui Crețu. Avantajul prim-divizionarei se putea mări, la cele două șuturi în bară expediate de căpitanul Artean, în minutele 57 și 59. Ocaziile la poarta lui Dur-Bozoancă au continuat: în minutul 62, după o cursă de aproximativ 50 de metri, Mailat a intrat în unghi și l-a luat la țintă pe tânărul goalkeeper. Trei minute mai târziu, Raul Krausz a intervenit salvator, pe linia porții, din fața lui Abraw, după un balon centrat de pe dreapta de același Crețu.

Politehnica a redevenit periculoasă abia în ultimele 20 de minute. Mai întâi, Predescu a expediat un șut din lateral dreapta puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung, pentru ca în minutul 76, lovitura de cap a lui Krausz, din centrarea aceluiași Predescu, să treacă puțin pe lângă, la o fază trasă la indigo cu cea a golului marcat de alb-violeți sâmbătă, la Motru. În minutul 85, Sorescu a fost protagonistul unei ocazii monumentale, reluarea sa fiind reținută cu mari emoții de Smaranda pe linia porții, la capătul unei faze inițiate de nou-intratul Ghinescu. Divizionara secundă a pus presiune pe careul lui ACS Poli până la ultimul fluier al lui Denis Haidiner, un arbitru hunedorean care s-a remarcat doar prin ușurința cu care a arătat cartonașe galbene.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Coadă – Sorescu, Ignea, Predescu, Plămadă (61, Bădăuță) – Staicu (83, Ghinescu).
ACS Poli (antrenor Ionuț Popa): Smaranda – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Vașvari, Artean (cpt.) – Munteanu (85, Doman), Croitoru (66, Curjuric), Bîrnoi (46, Mailat) – Abraw.