Echipa Under 15 a Politehnicii Timișoara, după 11 victorii și o înfrângere în campionat, s-a calificat la turneul final al Ligii Elitelor ce s-a desfășurat la Miercurea Ciuc în perioada 2-4 iunie 2023. Alături de Politehnica Timișoara au participat AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ACS Dream Team București și LPS Cluj-Napoca.

În sistem de final four, au fost înregistrare următoarele rezultate:

Semifinale:

Politehnica Timișoara 1:2 ACS Dream Team București (după lovituri de departajare)

(Marcatoare: Aida Bucșa)

LPS Cluj-Napoca 2:0 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Finala mică:

Politehnica Timișoara 5:1 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

(Marcatoare: Ariana Bucșa (2), Lorena Mihăilesc (2), Aida Bucșa)

Finala mare:

LPS Cluj-Napoca 1:0 ACS Dream Team București

Astfel, Politehnica Timișoara încheie pe podium cu medalie de bronz acest sezon al Ligii Elitelor Under 15.

Lotul Politehnicii Timișoara de la turneul final

2008: Lorena Mihăilesc, Cristina Panatie, Teodora Bogdan, Mara Delamarian, Carla Levițchi

2009: Alessia Solomin, Sara Codrea, Anastasia Grecu-Băiaș, Aida Bucșa, Ariana Bucșa, Tania Noje, Alexandra Pogăcean, Maria Poșeea, Alexia Todeci

2010: Antonia Nacov, Surya Matei, Iasmina Iova, Teodora Coza.

Staff:

Orlando Ștefan – antrenor

Mirel Albon – manager

Sabina Scurtu – preparator fizic

Diana Coltofean – ofițer de presă/team manager

„Doresc în primul rând să le mulțumesc fetelor pentru un sezon excelent, cu un parcurs impresionant și un rezultat care le răsplătește eforturile unui an întreg! Am pornit cu o echipă aproape nouă, după schimbul de generații și am ajuns ca la finalul sezonului, munca, determinarea și ambiția sportivelor noastre să fie recompensate cu o medalie!

La turneul final am făcut două meciuri foarte bune, am arătat ca o echipă adevărată, am dominat ambele partide și numai loteria loviturilor de departajare a făcut să nu jucăm finala mare. Acest rezultat ne motivează, ne responsabilizează și ne ambiționează și mai mult și vă promit că veți mai auzi de această echipă! Le mulțumesc încă o dată fetelor pentru că au dat totul pe teren, pentru cum au alergat și au luptat și pentru tot ce au sacrificat ca să ajungem aici. Cuvintele nu sunt suficiente și nu pot descrie ce au simțit aceste fete, toată bucuria și toate lacrimile de tristețe pe care le-au trăit împreună: sunt niște copii minunați care au luptat pentru un vis și nimic nu se compară cu sentimentul acesta!

Le mulțumesc suporterilor (părinților), staff-ului – team managerului Diana Coltofean, preparatorului fizic Sabina Scurtu, domnului prof. Mirel Albon, antrenorului Călin Simion, sponsorilor și conducerii clubului, domnului președinte Călin Pașca pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-au oferit pe parcursul întregului an și al turneului final. De asemenea, mulțumiri antrenorilor și cluburilor care au participat activ la procesul de învățare al fetelor care au venit pe parcurs la Politehnica Timișoara.

La Timișoara există emulația dată de numele Poli, iar aceste fete au dus fotbalul timișorean sus și ne-au ajutat să regăsim ceva din vibrația unor timpuri la care ne gândim cu toții și care sperăm că se vor întoarce în curând” a declarat antrenorul Orlando Ștefan.