Metaloglobus București s-a înființat în 1956, ca echipă a fabricii cu același nume, fabrică ce a produs… gloanțe și jucării. Din 2011 a evoluat în Liga a III-a, primită pe loc vacant, după ce pierduse barajul de promovare în acest eșalon. Iar în vara anului 2017 a promovat, în premieră, în liga secundă.

Gruparea – una dintre foarte puținele nesusținute din bani publici, din acest sezon al D2 – este patronată de sirianul Imad Kassas (cel care patronează și fabrica) și îl are ca președinte pe Marius Burcă, membru al Comitetului Executiv al FRF.

Clubul are stadion propriu, numit tot Metaloglobus, cu suprafață de joc sintetică, bază situată în cartierul Pantelimon al Capitalei. Metaloglobus are și o echipă secundă în Liga a IV-a bucureșteană.

Vedetele echipei sunt frații Ovidiu și Claudiu Herea.

În clasamentul dinaintea acestei etape, Metaloglobus era pe locul 9, cu 24 de puncte, la doar două puncte de zona calificării în play-off.

Ultimul meci direct între cele două echipe a fost la 16 octombrie 2019, scor 1-1, cu Poli gazdă. Dintre cele cinci partide jucate până acum, toate în liga secundă, bucureștenii au câștigat una singură, pe prima, în 2017, scor 2-0 în deplasare.

Sursă foto: Metaloglobus București