Clubul din reședința județului Harghita susține că e fondat în 1904, an care apare și pe sigla grupării, însă acest lucru trebuie privit cu mari rezerve. Cert e că în 1919, când Transilvania se unise cu România, apare Csíkszeredai Testnevelési Egylet (Asociația de Educație Fizică din Miercurea Ciuc).

Echipa trece prin mai multe denumiri (Csikszereda TE, AS, IUPS, Tractorul, Rapid) și evoluează mai multe sezoane în liga a III-a. (Plus unul, 1944/45, în eșalonul secund al Ungariei, pe vremea când Ardealul de Nord fusese răpit României).

În anul 2000 se desființează. Se reînființează în 2010, sub numele de CSM, schimbat ulterior (2012) în FK Csikszereda. FK e prescurtarea de la Futball Klub, iar Csikszereda (ortografia corectă, Csíkszereda) reprezintă denumirea localității în limba maghiară.

Grupare importantă din așa-zisul Ținut Secuiesc, străvechi pământ românesc, FK Csikszereda a avut un sezon senzațional în ediția 2018/19. A fost sfertfinalistă în Cupa României (după ce a eliminat pe Dinamo, la lovituri de departajare!) și a promovat în premieră în Liga a II-a (unde mai evoluaseră, cu decenii în urmă, două echipe din județ, Textila Odorheiu Secuiesc și Viitorul Gheorgheni).

Cu implicarea guvernului Ungariei (site-ul oficial al clubului este doar în limba maghiară!) și a parteneriatului cu gruparea maghiară Puskas Akademia, FK Csikszereda are acum un centru juvenil cu rezultate foarte bune, internaționali de juniori și o infrastructură de invidiat.

În toamna anului 2019 s-a inaugurat nocturna stadionului din oraș.

Antrenor este Valentin Suciu, cel care a promovat pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe din D4 până în D1!

Miercurea Ciuc este una dintre localitățile emblematice pentru hocheiul pe gheață din România.

Sursă foto: FK Csíkszereda