Gruparea studenților alb-violeți a reușit un transfer de marcă pe un post, cel de vârf de atac, care a dat multe bătăi de cap în ultimul sezon.

Mircea Axente a semnat pe doi ani cu Politehnica!

Născut la 14 martie 1987, la Tulcea, a făcut junioratul la LPS Galați. Transferat de FCU Politehnica Timișoara, a evoluat în liga secundă, la CFR Timișoara (”satelit” al clubului patronat de Marian Iancu), apoi a fost împrumutat la Reșița, Buftea, Buzău și Galați. În 2012, odată cu desființarea lui FC Timișoara, a plecat la Dinamo. A evoluat apoi la Viitorul Constanța, ASA 2013 Tg. Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, dar și în străinătate, în Cipru (Ermis Aradippou), Israel (Maccabi Netanya) și Arabia Saudită (Al-Faisaly). În vara anului trecut, a revenit la Dinamo, iar din iarnă a jucat la ”U” Cluj, în Liga a II-a, echipă cu care a ratat promovarea la baraj.

Are 182 de meciuri și 38 de goluri marcate în Liga I. A marcat singurul gol al finalei Supercupei României din 2015, ASA 2013 Tg. Mureș – Steaua (actuala FCSB) 1-0. Cucerise acest trofeu și în 2012, cu Dinamo, iar în 2014 a triumfat în Supercupa Ciprului. A jucat 9 partide în cupele europene (toate în tururile preliminare ale Ligii Europa), înscriind două goluri. În Liga I, echipele la care era au terminat de două ori pe locul 2, în 2011 (FC Timișoara) și 2015 (ASA 2013 Tg. Mureș).