În etapa 6 a Ligii I, Politehnica Timișoara a jucat în deplasare cu FC Universitatea Cluj, pe Iclod Arena. La capătul unui meci destul de echilibrat, Politehnica pierde cu scorul de 2-0, stabilit încă din prima repriză de golurile marcate de Mihaela Ciolacu.

„Am spus și înainte de joc că FC Universitatea Cluj este echipa favorită, în primul rând datorită experienței foarte mari pe care o au unele jucătoare din această echipă – sunt jucătoare cu sute de meciuri internaționale și lucrul acesta se vede clar în meciurile decisive. Au capacitatea și rutina necesară ca să știe să rezolve anumite situații, au știut când să accelereze, când să frâneze jocul. Per total eu cred că a fost un meci echilibrat, poate că sunt puțin subiectiv, dar cred că un rezultat de egalitate era mai aproape de ceea ce s-a întâmplat în teren. Am avut două situații de penalty, nu aș vrea să analizez acum arbitrajul, de pe bancă mie mi s-au părut clare, mai ales prima fază la acel henț evident.

Ne lipsește un om de gol, avem nevoie de meciuri de asemenea nivel, mai avem nevoie de muncă, însă și în acest meci cred că am arătat că suntem pe un drum bun, au fost momente în care am jucat de la egal la egal cu multipla campioană a României, au fost momente în care am reușit să le ținem în jumătatea lor. Din păcate, nu am avut prea multe ocazii de gol, ne-a lipsit mult și Bianca Ienovan, care s-a accidentat la antrenamentul de vineri. Nu am vrut să o forțăm pentru că e mai important să o refacem și să o avem tot sezonul, decât să o folosim un meci și apoi să o pierdem mai multe luni.

Au fost mai mulți factori care au dus la acest scor. Nu suntem supărați, dar acum nu suntem nici fericiți. Nu suntem nici dezamăgiți, mergem înainte. Deocamdată, cum am mai spus-o, Universitatea Cluj este cea mai bună echipă din România, noi vom face tot ce depinde de noi ca în viitorul apropiat să ajungem la aceeași valoare cu ei” a declarat la final de meci managerul Mirel Albon.

FC Universitatea Cluj: 1. Kyleigh Hall – 22. Maria Stamate, 3. Cristina Botojel, 21. Simona Sigheartău (18. Janessa Staab 68’), 15. Andreea Pînzariu (6. Adina Giurgiu 58’), 4. Ioana Bortan (cpt.), 9. Mihaela Ciolacu, 11. Mara Bâtea (88. Daiana Oneț 85’), 99. Ioana Bălăceanu (14. Adina Borodi 85’), 90. Carmen Marcu, 7. Carolina Țabur.

Rezerve neutilizate: 12. Alesia Moldovan, 77. Florentina Iancu, 20. Karina Bede, 17. Helga Varo, 23 Rebeca Neagu.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 28. Antonia Bratu, 22. Nicol Dincă-Vuia (27. Genoveva Roșie 46’), 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja (3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues 75’), 26. Roxana Mirea, 14. Anda Jivan, 9. Nikolina Cakovic (19. Andreea Șepețan 46’), 11. Larisa Grigore (8. Clara Roșu 34’).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 15. Denisa Hațegan