Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu clubul italian US Lecce în privinţa transferului tânărului portar Alexandru Borbei.

Evoluţiile goalkeeperului crescut în alb-violet au atras atenţia mai multor grupări, atât din ţară, cât şi din străinătate. Alex Borbei (17 ani) a încasat un singur gol în primele cinci etape ale noului sezon al Ligii 2. Deşi ne pare rău că mergem acum pe căi separate, Politehnica nu a refuzat şansa jucătorului de a se dezvolta într-un mediu prielnic. Lecce reprezintă un club de tradiţie din Italia şi a acceptat pretenţiile financiare ale societăţii noastre, care păstrează de asemenea şi procente din următorul potenţial transfer al lui Alex.

Alexandru Gabriel Borbei s-a născut pe 27 iunie 2003, la Petrila, jud. Hunedoara. A început fotbalul la vârsta de doar 6 ani, la CS Pro Fotbal Junior Petroşani. La vârsta de 10 ani s-a mutat la LPS Banatul Timişoara iar doi ani mai târziu a ajuns în familia Politehnicii. S-a remarcat de la o vârstă fragedă la alb-violeţi, câştigând cu generaţia 2003, pregătită de prof. Iulian Prodana, titlul naţional la juniori D în anul 2016. A debutat la prima echipă, din Liga 2, foarte devreme, la vârsta de 15 ani, pe 14 aprilie 2019, în victoria de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila (scor 4-0). Evoluţiile sale l-au propulsat rapid şi în cadrul loturilor naţionale. A reuşit chiar să marcheze un gol pentru România U16 într-un meci cu selecţionata similară a Ciprului. A mai fost chemat la lotul naţional U17 şi urmează foarte probabil un salt direct la U19 în luna octombrie.

„Sincer să spun, nici nu ştiu cum au trecut cinci ani de zile. Rămân cu un sentiment de nostalgie, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Am trăit momente foarte frumoase cu generaţia 2003, dar şi alături de seniori. Cumva îmi pare rău că am plecat acum. Mă leagă multe sentimente de această echipă!”, a spus Alex Borbei înainte de plecarea în Italia.

Despre startul de sezon excelent în tricoul Politehnicii, Alex a vorbit cu un bun simţ care l-a caracterizat în toţi aceşti ani petrecuţi alături de noi. „Nu ştiu dacă e un secret, eu cred că unitatea grupului a fost cea mai importantă în acest start de sezon. În cazul meu, eu mi-am aşteptat şansa să joc şi am încercat să demonstrez ce pot când am debutat şi când am evoluat acum în noul sezon. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi sper că am reuşit acest lucru. E şi meritul fundaşilor, e meritul echipei. Încrederea a venit din partea domnilor antrenori, atât din partea lui Octavian Benga, cât şi a lui Petru Ţurcaş, care mi-a fost antrenor de portari, le mulţumesc pe această cale. Am primit încredere şi din partea grupului şi din partea staff-ului”, a subliniat încă foarte tânărul portar.

La final, Alex Borbei a transmis un mesaj tuturor celor care i-au fost alături la Timişoara. „Le doresc multă baftă sezonul acesta colegilor, să ajungă acolo unde le este locul, în prima ligă, chiar şi în cupele europene în viitor. Îmi va fi dor de suporteri, de colegi, chiar de toţi. Şi de juniori, antrenori, de toată lumea!”, a adăugat Alex.

Alex, pe această cale îţi mulţumim pentru activitatea ta în familia Politehnicii şi îţi dorim multe reuşite în noul capitol al carierei tale!