Medicul Politehnicii, Musab Al-Qatawneh, s-a născut la 5 octombrie 1989, la Al-Karak, în Iordania. A jucat fotbal, handbal și baschet în echipa școlii.

În 2007 a venit în România, ca student la Medicină, la Timișoara, universitate absolvită în 2014. După rezidențiatul în ortopedie, la Spitalul Județean, în 2020 a devenit medic la Spitalul Premiere și la clinici private din oraș. Este medic specialist în ortopedie și traumatologie (operații de menisc, de ligamente, fracturi, protezare șold și genunchi).

Este căsătorit cu o româncă din comuna timișeană Pădureni și are trei copii (doi băieți și o fată). Vorbește perfect românește și are un bun-simț ieșit din comun.

La Poli a venit în vara 2017. ”Îmi place fotbalul foarte mult, urmăream Poli de când era perioada Iancu, eram aproape de echipă, urmăream rezultatele”. La un meci, i-a ținut locul unui coleg, ca medic al echipei, și apoi a rămas permanent să se ocupe de starea de sănătate a jucătorilor alb-violeți.

L-am întrebat de ce crede că Iordania nu are anvergura fotbalistică a altor țări arabe din Orientul Mijlociu. ”Din cauza potențialului financiar…”, ne-a răspuns. Echipa sa preferată din țara natală este Al-Faisaly Amman, care a câștigat de două ori Cupa AFC (una dintre competițiile continentale ale Asiei). N-a încercat să aducă niciun jucător iordanian la Poli. În viitor, cine știe…

Musab a călcat pe urmele lui Teymoor Ahmadi, iranianul venit ca medic la Poli în 1998, cu Iosif Rotariu antrenor-jucător, și care a activat la clubul ”clasic”, apoi în ”epoca Iancu” și la ACS Poli timp de aproape două decenii.

Printre jucătorii alb-violeți pe care dr. Musab i-a operat, îi amintim pe Alin Manea (fractură la antebraț), Dalin Munteanu (la două degete, metacarpiene) și, cel mai recent, pe Bocșan (fractură de claviculă).

Despre noua conducere, executivă și tehnică, a clubului, ne spune: ”Văd un interes foarte bun, cu idei serioase, cred că o să reușească”.