Politehnica a pus punct celor două înfrângeri din acest sezon de primăvară cu un egal (1-1) reușit în fața marii rivale Dinamo, chiar la București. Rezultat necesar, dar nu și suficient, pentru a scoate echipa alb-roșie din play-off.

Timișorenii au început cu D. Moldovan (în poartă) și T. Călin titularizați în premieră.

Încă din min. 1:40, gazdele au trimis balonul în poartă, dar a fost ofsaid clar. Ex-stelistul Benzar se accidentează și trebuie înlocuit în min. 17.

Prima ocazie a meciului o notăm abia în min. 36. Două șuturi consecutive ale gazdelor, respinse de fundași adverși. Din cornerul rezultat, căpitanul Patriche trimite pe lângă. În min. 44, Bîrnoi are o mare șansă, pasează în fața porții, dar Stojanovic nu ajunge la minge.

Deschiderea de scor are loc în min. 45+1. Spaniolul Iglesias profită de o respingere greșită a portarului (incomodat de un coechipier) și șutează din careu. 1-0 pentru Dinamo și se intră la cabine.

La doar un minut de la reluare, și gazdele fac o schimbare din cauza unei accidentări (N. Roșu).

Două bune ocazii (în min. 63 – Bîrnoi șutează, mingea e deviată și reținută de Oncescu – și în min. 74, cap T. Călin, prinde portarul) anunță golul egalizator.

Noul intrat Oanea prinde un șut de generic din 20 m lateral stânga, e 1-1 și e min. 81!

Peste două minute, stoperul sârb Sekulic e eliminat pentru două galbene. Tot Poli are o ocazie în min. 85, șut peste al vârfului Gavra. Ultimele două șanse le au gazdele, în ultimele două minute de prelungire, prin Bani (90+4, șut pe lângă) și ex-polistul Al. Pop (90+5, nu reușește să trimită în poartă, contrat de Moldovan).

Jucătorii alb-violeți (acum, din nou în echipamentul de rezervă) merg să-și salute fanii postați la peluza dinspre Mănăstirea Cașin. Urmează play-out-ul și cursa salvării continuă.

Politehnica: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (c), Sekulic, Taub – Gîdea (64, Oanea), Tiihonen, T. Călin (85, Porumb), Bîrnoi (64, Ignea) – D. Benzar (17, Stojanovic), Gavra (85, Târșa). Rezerve: Murariu – A. Mada, Marincu, Țurcaș. Antrenor: Octavian Benga

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (c), Amzăr – Iglesias, Larrucea, N. Roșu (47, Țîră) – Borcea (67, Ghezali), I. Roșu (84, Al. Pop), Bani. Rezerve: Dujmovic – Bena, Demici, David Irimia, Delciu, A. Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă

Declarația de la final a antrenorului Octavian Benga: ”În repriza întâi, am recuperat multe mingi, din păcate n-am fost inspirați, pentru că puteam să intrăm noi cu 1-0 la pauză, la ocazia lui Bîrnoi. Am avut o cădere la începutul reprizei a doua, dar schimbările cred că au fost reușite și inspirate și, per total, cred că este un scor corect. Mă bucur că am scos acest punct, pentru că există o adversitate ieșită din comun a tuturor poliștilor și a tuturor bănățenilor, pentru că marea majoritate a bănățenilor sunt anti-Dinamo. Vreau să le dedic acest punct. Îl felicit pe Ovidiu Burcă, e prietenul meu și se vede munca lui. Amândoi am venit în situații foarte grele. Atât Poli cât și Dinamo suferă financiar. A fost un meci reușit și datorită spectatorilor. Luptăm până la capăt”.