În etapa 7 a Ligii 1, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita liderului la momentul actual, Vasas Femina Odorhei. Goluri multe și răsturnări de scor au fost ingredientele meciului încheiat la egalitate, scor 3-3.

După un început mai îndrăzneț al oaspetelor, Politehnica a preluat inițiativa și a dominat prima repriză. Scorul a fost deschis în minutul 15, când Krisztina Benő a trimis în propria poartă balonul centrat de Clara Roșu din corner. Șapte minute mai târziu Melisa Șodinca a majorat avantajul nostru marcând în poarta goală după o ieșire eronată a portarului Barbara Sándor la un balon expediat de Cristina Codrescu. Cu patru minute înainte de intrarea la cabine, Kriszta Egyed reduce din diferență după o bâlbâială în careul echipei noastre.

La scurt timp după reluarea partidei Brigitta Szász a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap la o centrare venită din corner. Au urmat minute în care ambele echipe au căutat golul, iar acesta a venit în minutul 74 tot în favoarea oaspetelor, după ce Rita Mitri a scăpat de marcaj, accelerând și marcând în poarta părăsită de Cosmina Roșu. În minutul 80 Genoveva Roșie execută un corner, Cristina Sucilă șutează balonul respins de apărarea adversă, iar Roxana Dovîncescu deviază mingea în poartă, reușind astfel egalarea și obținerea unui punct important. Au urmat momente pline de emoții și tensiune, însă scorul a rămas egal până la fluierul final al partidei.

Politehnica Timișoara rămâne după acest egal pe locul șapte, urmând ca în etapa următoare să întâlnească în deplasare echipa Ladies Târgu Mureș.

”Astăzi am întâlnit o echipă foarte bine organizată, o echipă care până la acest meci a avut maximum de puncte, cu multă încredere în forțele proprii. Am reușit un început de joc bun, am avut 2-0 și am crezut că vom câștiga destul de lejer. După care am făcut multe greșeli pe faza defensivă unde încă păcătuim mult, nu avem meci fără gol primit. Am primit azi trei goluri din situații pe care am fi putut și ar fi trebuit să le rezolvăm și am tremurat până pe final. Chiar dacă am reușit să egalăm, am avut emoții, puteam să și pierdem, să și câștigăm, până la urmă cred că este un rezultat echitabil, deși noi am avut mai mult inițiativa și ne-am dorit mai mult golul. Vasas este o echipă foarte incomodă, nu știu câte echipe vor reuși să o învingă. Deși au multe tinere, arată multă maturitate în joc.

Legat de jocul nostru, aș vrea să remarc o schimbare totală de atitudine în jocul tuturor fetelor, sperăm să continuăm cu ea și în meciurile care urmează și să apară și reușitele din punct de vedere tehnico-tactic. Încă sperăm să mai recuperăm pentru meciurile următoare din jucătoarele accidentate și în aceste condiții jocul nostru să fie mai bun și mai consistent. Până la urmă este un punct câștigat și sper să ne ajute să nu avem emoții pentru calificarea în play-off-ul campionatului” a declarat managerul Politehnicii Timișoara, Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 7. Florentina Ancăș, 22. Nicol Dincă-Vuia, 4. Cristina Codrescu, 6. Denisa Heisu (14. Anda Jivan 75′), 5. Teodora Meluță (cpt.) (15. Denisa Hațegan 90′), 27. Genoveva Roșie, 10. Nikoleta Kurja (2. Anca Dobai 75′), 8. Clara Roșu (20. Roxana Dovîncescu 58′), 23. Melisa Șodinca, 24. Cristina Sucilă.

Rezerve neutilizate: 1. Alexandra Dăniloaia, 19. Andreea Șepețan.

Vasas Femina: 1. Barbara Sándor, 2. Kriszta Egyed, 3. Brigitta Szász, 4. Andrea Molnár, 5. Anita Kis (cpt.), 6. Anita Horváth (16. Mária Hodor), 7. Aranka Orbán, 8. Krisztina Benő, 9. Rita Mitri, 10. Linda Rezmeliță (15. Anett Godra), 11. Györgyi Tóth (14. Edina László).

Rezerve neutilizate: 12. Ágota Dénes.