Politehnica a remizat alb cu U Craiova 1948 în derby-ul etapei a XI-a. Dacă alb-violeţii ar fi învins astăzi pe „Ştiinţa”, aceştia ar fi trecut pe primul loc, poziţie ocupată însă în continuare de gruparea olteană.

„A fost un derby, pentru că era o luptă pentru primul loc. Dacă noi câştigam astăzi treceam pe prima poziţie. Era posibil, pentru că din punctul meu de vedere am avut cele mai mari ocazii. Prin Manea şi Axente, faze de unu la unu cu portarul, nişte oportunităţi imense. Per total jocul a fost unul echilibrat, cu o echipă a Craiovei foarte bună, care este meritat pe primul loc. Mi se pare cea mai complexă echipă şi au un lot foarte bun. E o luptă continuă pentru locurile de play-off, sunt chiar zece echipe care mai au şanse la primele şase locuri şi orice meci, orice punct contează”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţii consideră că echipa sa a avut cele mai clare oportunităţi de a marca, dar totodată admite că rezultatul final e echitabil: „Craiova nu a avut mai multe şanse, a avut câteva situaţii, eu cred că ocaziile mari au fost ale noastre. Manea a scăpat unu la unu cu portarul iar dacă Axente prindea poarta era gol. Se poate spune că e un rezultat echitabil, un meci poate nu chiar aşa de plăcut ochiului, dar un meci de luptă, un derby. Poate şi terenul a înfluenţat calitatea jocului. A fost o primă repriză a noastră nu chiar foarte reuşită, dar cred că în repriza a doua am echilibrat foarte bine partida şi unii jucători au ieşit din presiunea derby-ului şi a fost un echilibru total”.

Politehnica va sta în etapa a XII-a, dar ar putea disputa un joc amical în weekend-ul următor. „Sincer să fiu, săptămâna trecută am încheiat un ciclu cu cinci jocuri în două săptămâni, acum mi-aş fi dorit să jucăm, pentru că te scoate din ritm această pauză şi e destul de dificil să păstrezi ritmul, dar vom vedea, probabil vor mai reveni dintre jucătorii care au Covid şi cei accidentaţi şi o să încercăm să disputăm un meci amical, pentru a rămâne la un potenţial fizic şi la un ritm de joc ridicat”, a concluzionat Tavi Benga.

Echipa noastră ocupă în continuare locul 3 în Liga 2, cu 20 de puncte din 11 meciuri jucate.