Antrenorul Politehnicii s-a arătat mulţumit de succesul obţinut în faţa concitadinilor de la Ripensia, scor 2-0, în etapa a V-a a Ligii 2. Octavian Benga consideră că elevii săi au controlat partida în totalitate.

„A fost un meci important pentru noi. Ca să fiu sincer a fost cel mai greu meci de când a început campionatul pentru mine, dintr-un anumit motiv, pentru că e un derby local. A fost o presiune normală pe mine, ştiam cât de mult îşi doresc fanii noştri să câştige acest meci. Mi-am dorit foarte mult să câştigăm acest joc în primul rând pentru ei. Pentru ei am făcut acest lucru şi am dat totul pe teren. Consider că în câmp ostilităţile au fost conduse de noi de la începutul meciului până la final. Am controlat jocul total din punctul meu de vedere. Am un respect pentru tot ce înseamnă Ripensia, de la patron şi până la suporteri sau de la antrenorul Cosmin Petruescu şi până la jucătorii lor. Dar trebuie să recunoaştem că azi a fost vizibil că Politehnica Timişoara a fost echipa mai bună din toate punctele de vedere. Am avut o posesie bună, am fost mai agresivi ca ei. Am câştigat duelurile. Am avut ocazii foarte multe, puteam înscrie mai multe goluri. Nu-mi amintesc ca cei de la Ripensia să ne fi pus în dificultate în vreun anumit moment al jocului. Mă bucură enorm această victorie. Îmi felicit jucătorii pentru că au fost bravi. A fost o săptămână grea, cu accidentări. O săptămână dificilă şi trebuie să fim felicitaţi, atât staff-ul meu, cât şi jucătorii, a declarat Octavian Benga.

Alexandru Popescu a marcat azi primul său gol în tricoul alb-violet. Primul pe listă la executarea penalty-urilor a fost Mircea Axente, care a deschis scorul tot din lovitură de pedeapsă. Vârful polist trebuia să bată şi al doilea penalty, dar i-a făcut o concesie noului număr 11 din echipa noastră. „Pe listă el era al doilea, Axente a cedat şi i-a permis colegului să fie pe lista marcatorilor. E un lucru bun. Tot ceea ce facem, facem în echipă. Exact ceea ce am cerut când am venit la echipă: grupul e mai important ca individul. Rezultatele s-au datorat acestui aspect. Tot ce facem e prin forţa grupului, prin unitate”, a subliniat Tavi Benga.

Antrenorul principal al Politehnicii i-a oferit azi primele minute în B unui alt tânăr de perspectivă transferat recent de clubul nostru – Doru Andrei (născut 2003). „Am ţinut expres să mai debuteze un copil – Doru Andrei… Cu timpul va deveni un jucător important, nu doar pentru Politehnica Timişoara, cât şi pentru fotbalul românesc”, a adăugat tehnicianul alb-violeţilor. De asemenea, tot cu Ripensia a debutat şi cel mai recent transfer, Petre Ivanovici. Noi am suferit săptămâna aceasta, nu avem un lot foarte numeros, s-a accidentat Popovici, iar Plazonja a avut ceva probleme medicale, după ce a fost călcat pe genunchi la Reşiţa. L-am transferat rapid pe Petre, am şi riscat cu el, pentru că era nepregătit, dar asta a fost situaţia… L-am aruncat în luptă pe Ivanovici, Manea era puţin picat fizic, şi a dus 10-15 minute, a făcut un joc bunicel”.

Politehnica nu a putut miza din motive medicale la jocul cu Ripensia, pe Sergiu Popovici, Călin Jurj şi Raul Vidrăsan, în timp ce Stjepan Plazonja, uşor lovit etapa precedentă, a intrat pe gazon în repriza secundă.