Contrar principilor care stau la baza clubului nostru, în acest sezon factorii de decizie din cadrul Politehnicii Timișoara au fost nevoiți să schimbe 2 antrenori. Motivele pornesc de la lipsa de rezultate până la însușirea unor probleme personale care nu au fost dezvăluite de antrenorul din perioada respectivă, Mugur Gușatu.

În etapa a 5-a, după 0-0 cu Concordia Chiajna, am decis de comun acord să încetăm colaborarea cu tehnicianul care a pregătit echipa și în sezonul trecut, clasându-se la final pe un onorabil loc 10, Cosmin Petuescu. În aceeași zi, 31 august 2019, site-ul oficial al clubului nostru îl prezenta pe noul antrenor, legenda Politehnicii Timișoara, Mugur Gușatu.

Șocul produs la echipă nu a fost de bun augur deoarece în următoarele patru meciuri echipa Băieții în Ghete nu au reușit să marcheze (0-1 în Cupa României cu CSM Reșița, 0-2 cu Turris Turnu Măgurele, 0-0 cu Farul Contanța și din nou 0-0- pe Ștința contra echipei din Valea Domanului). În primele 8 etape ale acestui sezon, Politehnica Timișoara a înregistrat un record negativ, reușind să marcheze doar 3 goluri (3-0 la Pandurii) și inevitabil ne-am regăsit pe locul 16, sub linia retrogradării.

Descătușarea s-a produs în etapa a 9-a când pe malul Dunării, la Drobeta Turnu Severin, ne-am duelat cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Spre surprinderea tuturor, scorul la pauză a fost 2-0 pentru echipa noastră, iar până la final partidei am reușit să ne impunem cu scorul de 4-1. De menționat că în acest meci am marcat mai multe goluri decât am reușit în precedentele 9 meciuri oficiale din acest sezon (8 în campionat și o dispută în Cupă).

A urmat derby-ul violet al ligii a 2-a contra echipei unde legendarul Nicolae Dobrin s-a afirmat, FC Argeș. Mera de două ori și Artiom Zabun în premieră au închis tabela și Politehnica se impunea cu 3-0 împotriva argeșenilor. În următoarea săptămână, forul decizional a decis să amâne meciul din etapa 11-a întrucât 2 jucători din cadrul lotului nostru au fost selecționați la loturile naționale (Cristian Dros la Republica Moldova U21 și Călin Popescu pentru tricolorii U19). Prima etapă intermediară s-a disputat în runda a 12-a contra Metaloglobusului București. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, pentru echipa noastră în alb și violet punctând Mircea Axente. Toată suflarea polistă se pregătea încrezătoare de meciul mult așteptat: în deplasare la Arad contra rivalilor de la UTA.

Perspectivele și așteptările în acest derby au fost foarte mari deoarece băieții veneau după 3 jocuri fără înfrângere, marcând 8 goluri. Totul a fost în zadar pentru că trupa pregătită în acel moment de Mugur Gușatu a prestat un joc lamentabil, iar înfrângerea contra rivalilor arădeni a fost inevitabilă. La 3 zile distanță după acest meci, „Guși-gol” a decis să își prezinte demisia, invocând probleme personale.

Interimatul a fost asigurat de Toni Foale care a avut doar 2 zile să pregătească meciul cu Dunărea Călărași, încheiat 1-1. În perioada 2 noiembrie – 16 noiembrie 2019 echipa noastră a fost nevoită să dispute 5 partide în 14 zile. Între timp, s-au purtat tratative cu diverși antrenori, iar la data de 6 noiembrie a fost anunțat oficial tânărul antrenor Octavian Benga.

Octavian Benga pe banca Politehnicii: 6 meciuri, 4 victorii, 2 egaluri, 0 înfrângeri

Golaveraj: 5-1

Tavi Benga a hotărât să stea pe banca tehnică în cel mai scurt timp întrucât Băieții în Ghete aveau nevoie de o altă motivație, o altă atitudine în joc, iar acest aspect a fost benefic deoarece în 9 noiembrie 2019, la 3 zile distanță după instalarea noului tehnician alb-violet, Politehnica Timișoara s-a impus cu scorul de 1-0 (Alin Ignea ’50) împotriva celor de la AFK Csikszereda.

Cităm din declarația premergătoare debutului pe banca tehnică a Politehnicii: „Bine v-am găsit! Mă simt onorat să lucrez pentru Politehnica Timișoara! Mi-am dorit foarte mult să intru cât mai repede în sarcini, să fiu pe banca tehnică la meciul de sâmbătă, pentru că nu vreau să îmi găsesc scuze.”

După victoria cu echipa din Miercurea Ciuc a urmat cea de-a doua etapă intermediară, pe stadionul Electrica. Băieții pregătiți de Octavian Benga au dominat meciul cu Ripensia și doar ghinionul a făcut să nu legăm o nouă victorie în campionat. Meciul s-a terminat 1-1, pentru echipa noastră înscriind Mircea Axente.

În continuare, trupa pregătită de tânărul antrenor polist a înregistrat 3 victorii și un singur egal (2-0 cu Snagov, 0-1 într-o deplasare foarte grea la a doua clasată din clasament, CS Mioveni, din nou 1-0 cu Pandurii Târgu Jiu și egal fără gol marcat la Universitatea Cluj).

Spre surprinderea tuturor, Octavian Benga a reușit să avanseze din momentul în care a preluat echipa de pe locul 11 (17 puncte) până pe locul 6 (31 de puncte), la 4 puncte distanță de locul de baraj.