Politehnica Timişoara a remizat astăzi, scor 3-3, pe terenul celor de la ACSF Comuna Recea în etapa a X-a a Ligii 2. Antrenorul Octavian Benga a subliniat puterea de luptă a elevilor săi, care au revenit de la 1-3 pe tabelă, pe un teren greu, în condiţiile în care au avut parte de al cincilea meci în decurs de două săptămâni.

„Vreau să-mi felicit jucătorii în primul rând. Pentru că am avut două săptămâni extrem de grele, poate cele mai grele din viaţa jucătorilor şi a mea. Pentru că am avut cinci meciuri în două săptămâni. Patru în campionat şi unul în Cupa României. Una peste alta, trecând peste acest ciclu de cinci jocuri, să fac o analiză a acestor două săptămâni, cu tot cu problemele pe care le-am avut cu Covid-ul şi neavând aşa un lot numeros pe care să ne bazăm, cred că este un parcurs bun. Am obţinut trei victorii şi două egaluri. Desigur ne-am fi dorit să câştigăm azi la Recea, treceam pe primul loc, la egalitate de puncte cu Craiova. Dar terenul de joc a fost unul dezastruos, nici nu se poate numi teren de joc, a fost o luptă în nămol. Fotbal nu a fost deloc, doar luptă! Gazdele, normal, s-au adaptat, ştiau foarte bine şi le conveneau acest stil de joc. De aceea am suferit în prima repriză, dar pe parcurs, jucătorii noştri nu au cedat şi cred că repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, chiar puteam să câştigăm. Până la urmă e bun şi acest egal. E o deplasare grea şi, per total, suma punctelor adunate în ultima perioadă, cred că e bună, suntem pe plus, avem o săptămână întreagă să ne recuperăm şi să mai recuperăm din jucătorii lipsă. Astăzi pe banca de rezerve nu am avut multe soluţii. Dar vreau să-i felicit pe jucători pentru că în acest joc au revenit de la 1-3 şi pentru tot parcursul din ultimele două săptămâni. Nu au cedat, au luptat până la capăt şi merită felicitaţi!”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

Alb-violeţii au fost lipsiţi azi de aportul mai multor jucători. S. Popovici, Al. Popescu, Manea, B. Vasile şi Vidrăsan au lipsit din motive medicale, în timp ce D. Codrea a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

În următoarea etapă Politehnica primeşte vizita liderului U Craiova 1948, joc programat sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 12.00 (televizat), pe arena „Ştiinţa”.