Politehnica a semnat un contract cu Onni Tiihonen, înțelegerea fiind până în vară, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. El a și deschis scorul în primul meci al anului, sâmbătă, la 4-0 cu Timișul Șag, marcând în min. 16.

Finlandezul Onni Tiihonen s-a născut la 6 iunie, 2000, la Vantaa, în ”Țara celor o mie de lacuri”. Este mijlocaș defensiv. După ce a jucat la câteva echipe din țara natală, în iarna anului trecut s-a transferat la AB Argir, pentru care a evoluat în 14 meciuri din ediția 2022 a primei divizii din Insulele Feroe. În toamnă a venit în Româna, la Viitorul Dăești, echipă clasată acum pe locul 5 în seria a VI-a a Ligii a III-a.

Despre primele sale zile la antrenamente cu Poli, Tiihonen ne-a declarat: ”Eu cred că stafful  și jucătorii fac o treabă foarte bună acum, cred că muncim împreună ca o familie, construim ceva nou, împreună. Cred că pentru mine, până acum, a fost o bună perioadă de pregătire”.

Legitimarea sa (ca și a celor ce vor semna pentru club în perioada următoare) se va produce după ce interdicția la transferuri va fi ridicată.